Влогърката Изи споделя любимите си "Спомени с вкус" в кулинарен дневник


Влогърката Изи споделя любимите си "Спомени с вкус" в кулинарен дневник
Снимка: изд. Сиела

Изкуството на храната да запечатва най-скъпите моменти с близките ни се разгръща по страниците на новата книга „Спомени с вкус“ на създателката на съдържание с над 1 300 000 последователи в социалните мрежи Изабел Овчарова – Изи. 

Носителката на награда за Полет в изкуството „Стоян Камбарев“ в категория „Литература“ и автор на бестселърите „Причината“, „Слънчеви лъчи в мрака“, „Щастливей“ и др. изненадва почитателите си с кулинарен дневник, който може да ги разсмее и разплаче, но не и да ги направи кулинари. 

Повече за книгата

Подправено с обилна доза от заразителното чувство за хумор на Изи, луксозното илюстровано издание „Спомени с вкус“ събира 33 лесни и бързи рецепти, намерили специално място в сърцето на писателката заради топлите емоции, които приготвянето им събужда у нея. 

От любимите „слънчеви питки“ на майка ѝ през сандвичите „войничета“ на дядо ѝ, „райските банички“, които Изи приготвя в кухнята на Ада, пържените филийки за разбити сърца и емблематичните ѝ фрапета, всяка една рецепта в книгата обгръща читателите в канелена прегръдка от спомени и разкрива много специални и никога досега споделяни моменти от живота на Изи. 

Логично продължение на страстта ѝ към готвенето, която започва още от ранните дни на YouТube канала ѝ и я отвежда до ефира на някои от най-обичаните кулинарни предавания у нас, „Спомени с вкус“ има мисията да вдъхнови читателите да се забавляват в кухнята и чрез храната да създадат спомени за цял живот с любимите си хора. 

В „Спомени с вкус“ ви очакват: 

  • Специални снимки с близките и приятелите на Изи, които са част от спомените в рецептите;
  • Красиви илюстрации към всяка рецепта; 
  • Идеи за вегетариански, месни, веган, полезни, не толкова полезни, сладки, солени, интересни, бързи, бавни, лесни и вкусни рецепти; 
  • Забавни предизвикателства към някои от рецептите, които ще ви накарат да опитате нещо ново; 
  • Трикове, които да направят готвенето по-забавно и вълнуващо. 

В книгата си Изабел не помества брой калории към всяка рецепта и не претендира, че може да научи читателите да правят перфектните ястия всеки път. Вместо това тя ги кани да станат свидетели на онази щипка магия, която превръща и най-обикновената храна в необикновена емоция. Връща ги обратно към детството с носталгична смес от аромати и вкусове. И преподава номер едно урок в кухнята: че най-ключовата съставка за всички „Спомени с вкус“ е любовта към човека, с който споделяш преживяването. 

А в тази истина за готвенето се крие и истината за целия живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама