Не всичко, което се случва в Ибиса, си остава в Ибиса в заплетения трилър "Приятелки"


Не всичко, което се случва в Ибиса, си остава в Ибиса в заплетения трилър "Приятелки"
Снимка: изд. Сиела

Със завладяващия трилър „Когато тя си отиде“ американско-норвежката писателка Алекс Дал ни разведе из мрачния подземен свят на световната модна индустрия. А последвалият „Среща за игра“ облече в думи най-големия страх на всеки родител. 

Заслужила мястото си сред най-популярните съвременни гласове на скандинавската трилърова литература, Алекс Дал се завръща с трети хитов роман у нас – „Приятелки“, който се появява точно навреме за сезона на мрачните и загадъчни четива. 

Повече за книгата

Приятелството може да те издигне, но и да те унищожи по-ефективно от всяко оръжие в този заплетен и многопластов трилър, сред чиито страници нито една среща не е случайна. Особено тази между Шарлот и Бианка – две „Приятелки“, на които им предстои бляскаво пътуване със смъртоносни последици. 

Казват, че всичко, което се случва на Ибиса, си остава там. Именно от това се нуждае Шарлот – богата скандинавка с привидно перфектен живот в Лондон, от който тя няма търпение да избяга. А компанията я открива сама в лицето на Бианка – друга богата съпруга, която събужда у Шарлот сякаш поизгубеното чувство за свобода и я кара да погледне на живота по нов начин.

Макар и двете да се познават съвсем отскоро, пленена от заразителата енергия на Бианка, Шарлот я кани да се присъедини към нея на ежегодното ѝ пътуване към ваканционната ѝ къща на остров Ибиса. Далеч от деца и съпрузи, от натоварения и напрегнат живот в Лондон, Шарлот всяка година организира луксозни почивки, изпълнени с йога, лазурни плажове и без никакви грижи.

А с присъствието на Бианка тази почивка обещава да бъде особено лудешка. Но Шарлот не подозира докъде ще отведе тяхната малка лудост. Изправени срещу последствията на бурната си ваканция, двете ще се опитат всячески да задържат перфектните си животи. Дори и това да значи, че приятелството им ще се превърне в надпревара за взаимно унищожение.

Смущаващ, непредсказуем и многопластов, „Приятелки“ е мрачен и поглъщащ трилър, който за пореден път показва майсторството на писателката да разкрива истинското лице на привидно бляскавия живот на богатите.

Алекс Дал поднася на почитателите на жанра смъртоносен коктейл от токсични приятелства, страст, убийства и предателства, чийто истински вкус се разгръща само след финалния обрат.  

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама