Естествената сладост на меда е причината той да е любим на малки и големи. Свикнали сме да го консумираме като добавка към чая или любимите ни десерти.
Въпреки че едно от най-полезните средства за стимулиране на имунитета, с консумацията му трябва да се внимава.
Възможно е този полезен пчелен продукт да доведе дори до състояния, които застрашават живота, според руския лекар д-р Александър Мясников.
Най-опасният страничен ефект от консумацията на мед
Според специалиста медът е основен източник за развитието на ботулизъм. Той допълва, че при децата рискът е най-висок.
Д-р Мясников съветва този продукт да не се дава на бебета под 1 година.
Колко мед да ядем дневно, за да имаме здрав имунитет
Той допълва, че ботулиновият токсин може да се открие не само в меда, а още в месо, риба или зеленчукови консерви.
Лекарят дава и още една препоръка - консервите с подут капак да не се консумират.
Важно: Тази статия не замества здравословното хранене, както и консултацията с лекар или диетолог!