Стела Маккартни представи колекция, вдъхновена от птиците (ВИДЕО)


Стела Маккартни представи колекция, вдъхновена от птиците (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Стела Маккартни представи екокожа и пухкави плетива на Седмицата на модата в Париж, съобщи "Ройтерс". Моделите включваха прозрачни рокли, костюми и плетива от рециклирани изкуствени материи. Обувките са с високи токове или без пета. Маратонките също са високи.

"Това е лекота и женственост", коментира Маккартни след края на шоуто пред журналисти. Сред гостите на ревюто бяха Грета Гъруиг, Натали Портман, Джеймс Маккартни. "Но има и мъжественост", допълни дизайнерката по повод мъжките костюми, включени в ревюто.

Материите на Стела Маккартни са устойчиви - сребърна чанта, показана на ревюто, е изработена от алтернатива на кожата, базирана на мицел, а масивните бижута във форма на гълъби са изработени от злато и сребро, извлечени от електроника и медицински отпадъци. 91 процента от материалите са устойчиви, каза Маккартни, а останалите 9 процента представляват месинг и токи на колани.

Темата на ревюто бяха птиците - саундтракът на шоуто включваше песента на Принс "When Doves Cry", изпълнена от Пати Смит.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама