Fendi представи колекция, вдъхновена от класиката "Великият Гетсби" (ВИДЕО)


Fendi представи колекция, вдъхновена от класиката "Великият Гетсби" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Fendi откри Седмицата на модата в Милано за дамска мода пролет/лято 2025 г. с колекция, вдъхновена от празничния дух на 20-те години на миналия век, съобщи АФП.

Елегантната и сдържана колекция на дизайнера Ким Джоунс е прелюдия към стогодишния юбилей, който базираната в Рим модна къща ще отбележи догодина.

Повече за колекцията

С препратки към "Великият Гетсби" и Международното изложение за декоративни изкуства в Париж през 1925 г., колекцията включва изобилие от рокли без ръкави с ниска талия, украсени с ресни, перли и фини бродерии.

Дори в най-семплите на външен вид форми личи превъзходството на ноу-хауто на къщата - тениска от обработена кожа, имитираща крокодилска, или гащеризон със семпла форма от коприна или органза, покрит с направена на ръка бродерия.

В откъси от разговори, които прекъсваха саундтрака на ревюто, Силвия Вентурини Фенди наблегна на матриархалната линия, която я е направила третото поколение, играещо ключова роля във Fendi. "Майка ми беше енергията на модната къща", спомня си Вентурини Фенди, която като артистичен директор за аксесоарите предлага меки и гушкави чанти.

Вижте още: 3 любопитни факта за модната марка Fendi

Прет-а-порте моделите сякаш флиртуват с модата с безгрижна лекота, която почти кара наблюдаващия спектакъла зрител да забрави спада в продажбите в изключително важния за италианската икономика моден сектор, отбелязва АФП.

Точно когато в северното полукълбо започва преходът от лятото към есента, дефилетата в световните модни столици се стремят да събудят въображението и желанието за следващия топъл сезон.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама