7 неща, които не знаете за скандалния Philipp Plein


7 неща, които не знаете за скандалния Philipp Plein
Снимка: ft.com / © Rebecca Marshall

Каквото и да се каже за Филип Плейн, със сигурност няма да е достатъчно, за да опише напълно неговата личност. Невероятният му талант и безкомпромисен бизнес нюх вървят ръка за ръка с провокативно държание, медийни скандали и бурен личен живот.

Собственикът на луксозната марка е известен с уникалните си модни ревюта под формата на спектакли, които се превръщат в една от основните атракции по време на Седмиците на модата в Милано, Париж и Ню Йорк. Влакчета на ужасите, експлозии, огромни камиони, хип хоп и електронна музика – модните колекции на Plein са придружени от пищен блясък и запомняща се хореография, заради които марката придобива днешния си култов статус. Дизайнерът извървява дълъг път, преди да превземе модната индустрия. Ето и какво не знаем за него:

1. Роден е в Германия, но от ранна възраст става „гражданин на света“
Филип Плейн е роден и израстнал в Мюнхен, Германия, през 1978 година. Семейството му често пътува и затова още като дете Плейн има възможност да се докосне до различни култури, изкуство и архитектура – това разпалва неговото любопитство и е една от причините след време да се насочи към дизайна.

2. Макар да е дизайнер по професия, Philipp Plein е с юридическо образование
Да, точно така – в една друга вселена, Филип Плейн щеше да е адвокат, а емблематичните модели дънки с изображения на черепи нямаше изобщо да съществуват. Дизайнерът е следвал право в един от най-добрите университети в Германия, преди да се ориентира към днешната си професия. Сигурни сме, че и като адвокат щеше да се радва на изключителен успех и световна слава, но въпреки всичко смятаме, че е взел правилното решение да смени своето поприще.

3. Преди да влезе в света на модата е бил дизайнер на мебели
Първият бизнес на Филип Плейн е бил свързан с изработката на бутикови мебели и аксесоари за интериора. Покрай основните си поръчки, дизайнерът е изработвал дори луксозни легла за домашни любимци. Често е участвал в международни изложения на мебели, основно в Германия, като по този начин се е опитвал да пробие на световния пазар. Две години след стартиране на компанията решава напълно да изостави правото и да се посвети на своята страст – дизайна.

Източник на изображение: Freepik.com

4. Първият моден аксесоар, който създава, е линия чанти от остатъчни материали
За едно от изложенията, на които участва, Plein използва излишни парчета кожа за направата на кокетни малки чанти. Те се оказват хита на изложението и се разпродават до последната бройка. Това подтиква дизайнера да се заеме по-сериозно с мода. Още през следващата година Плейн представя първата си модна колекция, включваща мъжки, дамски и детски модели дрехи и аксесоари, а останалото, както се казва, е история.

5. Най-култовият модел на Philipp Plein е милитъри яке с инкрустирани кристали
Дръзкото смесване на стилове и материи е в основата на разпознаваемия стил на Philipp Plein . И до днес един от най-емблематичните дизайни на лейбъла е винтидж яке с милитъри елементи и кристали Swarovski във формата на череп. Колекциите на Philipp Plein включват още обувки, лимитирани серии аксесоари, както и ексклузивна колекция от часовници.

6. Освен дрехи и аксесоари, Philipp Plein предлага и луксозни аромати
След като превзема модния бизнес, дизайнерът обръща поглед към света на селективната парфюмерия. Сравнително скоро, през 2019 година, Philipp Plein представи на пазара своето първо ухание – унисекс парфюма $kull, който впечатлява не само с предизвикателния си аромат, но и с провокативната си опаковка.

Най-новото попълнение в ексклузивната колекция е неустоимият мъжки NO LIMIT$ SUPER FRE$H – пристрастяващ аромат за мъже, съчетаващ някои от най-неустоимите парфюмни съставки. Доминиращото ухание на топла кожа и мускус събужда първичните инстинкти, а натуралните дървесни нотки в основата носят запомнящия се подпис на лейбъла. Ароматът се открива с тръпчив касис, лавандула и черна смокиня; пикантната основа ни поднася комбинация от черен пипер, кардамон и джинджифил, освежени с цитрусовите акорди на грейпфрута; в основата откриваме сладка бурбонска ванилия, бял шоколад, мускус, пачули и кехлибар. Уханието на NO LIMIT$ SUPER FRE$H определено разпалва страстите и ни държи в напрежение, както всичко останало на марката Philipp Plein.

7. Личният му живот е обвит в скандали и противоречия
Въпреки че непрекъснато е в светлината на прожекторите, Филип Плейн не обича да дава интервюта. За себе си споделя, че не се възприема като „дизайнер“, „човек на модата“, нито дори като „богат и успял“ – последното твърдение обаче е доста съмнително, имайки предвид, че в момента живее в истински замък в Бел Еър, който се нарича Chateau Falconview и е оценяван на 200 милиона долара. През 2022 дизайнерът и неговата половинка, италианския модел Луси Бартолиан, станаха родители на момченце, носещо името Рокет Хейло Оушън. Плейн вече има един син от предишната си връзка с бразилката Фернанда, с която се разделиха шумно преди десетина години.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама