6 правила за обличане, които всяка жена трябва да научи веднъж завинаги


6 правила за обличане, които всяка жена трябва да научи веднъж завинаги
Снимка: iStock

Известната дизайнерка Коко Шанел някога е казала: "Обличайте се опърпано и те ще запомнят роклята; облечете се безупречно и те ще запомнят жената". Това твърдение носи със себе си вечна истина, която отеква през вековете. Трудно е да се оспори нейната проницателност, защото облеклото играе ключова роля в оформянето на нашия имидж и в начина, по който другите ни възприемат. В свят, в който първото впечатление често е единственият шанс, който можем да направим, изборът ни на облекло се превръща в мощен инструмент за себеизразяване и комуникация.

Значението на облеклото в живота ни надхвърля обикновената естетика; това е отражение на нашата личност, ценности и дори нашето настроение. Всяко облекло, което избираме, има силата да предаде различен аспект от нас, независимо дали е увереността, излъчвана от перфектно ушит костюм, удобството на износените дънки или елегантността на класическа черна рокля. Изборът ни на облекло може да говори много, преди да изречем и една дума.

Ето 6 правила за обличане, които всяка жена трябва да научи веднъж завинаги.

1. Средното копче на сакото ви винаги трябва да е закопчано. Горното зависи от настроението ви. Долното никога не трябва да се затваря

Когато става въпрос за закопчаване на сако, има някои добре установени насоки, които да следвате за изчистен и стилен външен вид. Средното копче на сакото винаги трябва да е закопчано. Така вие ​​гарантирате, че сакото ще запази формата си и ще прилепне плътно по тялото ви, създавайки изчистен и втален силует. Закопчаването на долното копче може да ограничи движението ви и да доведе до стягане на сакото, което е не само неудобно, но и неестетично.

Вижте още: Как да сме сигурни, че дрехите ни стават, без да ги пробваме

2. Когато носите риза или блуза, можете да разкопчаете не повече от 2 копчета

Когато носите ризи и блузи, поддържането на стил и уместност е от ключово значение. Насока, която трябва да запомните, е да разкопчавате не повече от две копчета. Разкопчаването на повече от две копчета може да разкрие твърде много кожа, потенциално неподходяща за различни поводи. Балансът между удобството и уместността е от съществено значение, като гарантирате, че изборът ви е в съответствие с контекста.

3. Носете обеци, които пасват на гривната ви, и колие, което върви добре с пръстена ви. 3 или 4 неща в една визия са твърде много

Що се отнася до аксесоарите, постигането на точния баланс е от ключово значение за създаването на хармонична и стилна визия. Основна насока, която трябва да имате предвид, е да носите обеци, които подхождат на вашата гривна, и да изберете колие, което допълва вашия пръстен. Този подход гарантира, че вашите аксесоари работят заедно, подобрявайки цялостния ви външен вид.

Координирането на вашите обеци с вашата гривна може да създаде усещане за симетрия и сплотеност в облеклото ви. Тази техника за съвпадение може да привлече вниманието към определени области, като китките и ушите ви, позволявайки на тези аксесоари да се допълват и подчертават един друг, вместо да се конкурират за внимание.

4. Изберете мини пола или дълбоко деколте. И двете едновременно изглеждат твърде вулгарни

Когато става въпрос за моден избор, особено по отношение на поли и топове, постигането на правилния баланс между стил и уместност е от съществено значение. Една основна насока, която трябва да имате предвид, е изборът между мини пола и дълбоко деколте – избирането на двете едновременно може да рискува да създадете прекалено провокативен или вулгарен образ.

Миниполата може да бъде модерен и стилен избор, който показва краката ви и добавя нотка младежко усещане към вашето облекло. Въпреки това, когато се комбинира с горнище, което разкрива деколтето, това може да доведе до визия, която изглежда по-подходяща за нощен клуб или много непринудена обстановка. За да поддържате елегантен външен вид с вкус, препоръчително е да изберете една фокусна точка за вашето облекло - или подчертайте краката си с мини пола, или привлечете вниманието към гърдите си с изрязано деколте.

Вижте още: Капсулен гардероб: Ето защо всяка жена трябва да има такъв

5. Деколтето на вашата офис риза не трябва да е по-дълбоко от 10 см от ключицата

Поддържането на чувство за професионализъм и уместност на работното място е от първостепенно значение и това се простира до избора ви на облекло, включително деколтето на вашата офис риза. Основна насока, която трябва да имате предвид, е, че деколтето на вашата офис риза не трябва да се спуска по-дълбоко от приблизително 10 см от ключицата.

Тази насока помага да се гарантира, че вашето облекло остава в съответствие с очакваните стандарти за професионална работна среда. Деколтето, което надхвърля тази дълбочина, често може да бъде разсейващо и може да не предаде нивото на сериозност и уважение към работното място, което обикновено се очаква. Важно е да намерите баланс между демонстрирането на вашия личен стил и спазването на дрескодовете на работното място.

6. Не носете твърде много принтове. Можете да носите 2 различни принта от един и същи цвят или 2 координиращи принта с различни размери

Когато добавяте щампи към вашето облекло, балансирането на вашия стил е едно от най-важните неща, които трябва да направите. Не носете твърде много щампи наведнъж. Вместо това ги координирайте: изберете два принта от един и същи цвят или два принта с различни размери, които вървят заедно. По този начин можете да играете с шарки, като същевременно поддържате визуално приятен вид.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Мода


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама