Забравете за скъпите серуми и кремове за лице: Корейките използват този евтин продукт


Забравете за скъпите серуми и кремове за лице: Корейките използват този евтин продукт
Снимка: iStock

Продуктите за грижа за кожата са многобройни и понякога е толкова лесно да се почувствате объркани, когато избирате идеалният за себе си. За щастие корейските жени са открили предимствата на една много често срещана съставка, която всички имаме у дома.

Вижте още: Тайните на фризьорите: Думите, които никога да не казвате на фризьора си

Изборът на идеалната рутинна грижа за кожата може да бъде предизвикателство, защото изисква добро познаване на собствената ви кожа, нейните нужди и потенциални проблеми, а освен индивидуалните характеристики на кожата е важно грижата да се адаптира към сезона, който носи специфични предизвикателства. 

Подмазването, любима техника на много корейски жени, включва нанасяне на тънък слой защитен мехлем като вазелин или овлажнител.

Тази проста стъпка "улавя" влагата в кожата, като помага за възстановяване на защитната бариера и осигурява мека и блестяща кожа през нощта. Вазелинът, основната съставка на този метод, е известен със способността си да предотвратява загубата на вода от кожата, като по този начин я защитава и допълнително хидратира.

Дерматолозите отдавна препоръчват използването на вазелин, особено при суха кожа, поради неговата ефективност при възстановяване на кожата и защитата й от външни влияния. Чрез използването на вазелин кожата става по-еластична, по-гладка и по-добре защитена, което го прави отличен избор за всеки, който иска да постигне здрав и сияен тен.

Ето защо този метод може да е добър вариант за вас.

1. Заключване на влага

Вазелинът създава защитен слой върху кожата, който "улавя" влагата, предотвратява загубата на вода и помага за поддържане на хидратацията. Особено полезно е по време на сухи периоди или за тези със суха кожа.

2. Възстановяване на защитната бариера на кожата

Редовната употреба на вазелин помага за възстановяване на естествената бариера на кожата, като я предпазва от външни влияния като сух въздух, замърсяване и дразнители. Това позволява на кожата да се възстанови по-бързо и да стане по-устойчива на увреждане.

3. Мека и гладка кожа

Вазелинът прави кожата по-мека и гладка, поради което много корейски жени го използват като част от рутинната си грижа за кожата. Тази проста стъпка може да преобрази външния вид на кожата, като й придаде здрав и сияен блясък.

Вижте още: Как да изберете най-доброто червено червило за вашия тон на кожата

4. Разнообразие

Вазелинът е много достъпен продукт, който може да се използва върху различни части на тялото – лице, ръце, устни и дори крака. Неговата гъвкавост го прави съществена част от всяка рутинна грижа за кожата, независимо от типа кожа.

5. Безопасност за чувствителна кожа

Вазелинът е хипоалергенен и некомедогенен, което означава, че е безопасен за употреба дори върху чувствителна кожа и не запушва порите. Ето защо се препоръчва от дерматолозите, особено за хора с проблемна или реактивна кожа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама