Супер техника, с която лакът ви ще издържи по-дълго


Супер техника, с която лакът ви ще издържи по-дълго
Снимка: iStock

Току-що сте прекарали един час от ценното си време, лакирайки внимателно ноктите си в цвят, който ви харесва, само за да ги погледнете дни – може би дори часове – по-късно, за да видите олющване. Най-общо казано, обикновеният маникюр трябва да издържи около седмица. Следващият път, когато правите ноктите си, следвайте тези професионални съвети, за да спрете ранното лющене на лака за нокти. Ето какво да правите стъпка по стъпка.

Стъпка 1: Измийте ръцете си

Започнете, като изтъркате ноктите си с антибактериален сапун – мислете за това като за измиване на лицето си.

Стъпка 2: Нанесете алкохол

След като оставите ноктите си да изсъхнат напълно, нанесете изопропилов алкохол (75% или повече) върху всяко нокътно легло. Можете да използвате памучен тампон или клечка за уши.

Това ще действа като стягащо средство и ще доведе нокътя ви до правилното ниво на pH, като същевременно елиминира всякаква прах и остатъци от ноктите ви.

Изопропиловият алкохол не е същото като ацетон. Последното всъщност оставя остатъци по ноктите, което влияе върху качеството на вашия маникюр, като причинява начупване, белене и бавно изсъхване. Това е като да рисуваш върху масло.

Вижте още: 4 начина за премахване на лак за нокти без лакочистител

Стъпка 3: Нанесете лепкава основа

Правилната подготовка също включва използването на лепкава основа. Често марките формулират своите базови лакове, лакове за нокти и топ лакове, така че да работят добре заедно, така че ако имате любим, помислете дали да останете лоялни към марката.

След като нанесете алкохол и преди да нанесете базата, избягвайте да използвате ръцете си за каквото и да било, включително да ги прокарвате през косата си, да докосвате лицето си или да се занимавате с домакинска работа. Маслото и остатъците ще се натрупат отново върху ноктите ви, създавайки лоша основа за това, което предстои.

Стъпка 4: Боядисайте ноктите си с помощта на тънки слоеве

Сега за забавната част от поставянето на малко цвят върху ноктите ви. Нанесете своя цветен лак на тънки равномерни слоеве. (Дебелите слоеве са склонни да се лющят по-лесно.) По-добре е да направите два или три тънки слоя, вместо един дебел слой. Оставете всеки слой да изсъхне напълно, преди да нанесете следващия.

Покрийте краищата си, като прокарате четката за лак по ръба на ноктите (върха). Това помага да се запечата лакът и да се предотврати повдигането му.

Вижте още: Как да изберем подходящ нюанс лак за нокти

Стъпка 5: Запечатайте с топ лак

Един или два тънки слоя са достатъчни и можете също да покриете краищата тук. Оставете вашият лак за нокти да изсъхне/втвърди напълно, след което се заемете с работата си. За да издържи повече, опитайте се да избягвате да правите нещо твърде агресивно с ноктите си и носете ръкавици, когато почиствате или миете съдовете.

Вижте още: Супер хитринки за бързо изсъхване на лака за нокти

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама