Kак е правилно да поставяте бронзанта си през лятото, за да изглеждати като целунати от слънцето


Kак е правилно да поставяте бронзанта си през лятото, за да изглеждати като целунати от слънцето
Снимка: iStock

Искате да постигнете ефекта no makeup – makeup в грима? Хубаво е да си припомним, че гримът е създаден, за да подчертава красотата ни, а не да я прикрива. Носенето на тежък грим през деня, особено лятото, неминуемо се отразява на кожата по един или по друг начин. Точно лятото е времето, в което можем да дадем почивка на кожата си всичкия грим и замърсяване. През летния сезон са ви нужни точно три продукта, за да изглеждате добре – спирала, коректор и бронзант. Но веднага тук изниква въпросът как да поставяме бронзанта, за да изглежда кожата ни добре на слънце. Има няколко трикчета, които трябва да спазвате, ако искате той да стои на кожата ви натурално, а не сякаш сте тръгнали на бар още от сутринта.

Къде трябва да поставяме бронзанта през лятото според световните топ гримьори

грим

Над скулите, челото и бузките – Гучи Вестман

Ако искате да постигнете максимално натурална визия, поставете бронзант над скулите, на челото и на бузките си. Това са естествено, докосваните от слънцето части на лицето. Не слагайте продукт в долната му част, все пак бронзантът не е като руж и не бива да го поставяме като такъв, защото лесно можем да постигнем обратния ефект.

На най-изпъкналите части на лицето – Пат Макгрант

За да постигнете натурален ефект, просто поставяйте бронзaнт на най-изпъкналите части на лицето, а това са скулите и нослето. Идеята отново е да го поставяме там, където слънцето естествено докосва кожата.

Използвайте два вида бронзант – Сър Джон

Използвайки кремообразен бронзант и такъв на прах, вие ще придадете на лицето си повече цвят. Тази техника по-скоро насърчава първо да скулптурираме лицето с кремообразния, а след това да го запечатаме с прахообразния бронзант. Поставете около косата, скулите, челюстите и не забравяйте нослето.

Използвайте кремообразен бронзант – Кейти Джейн Хъгес

Нанасяйте по малко кремообразен бронзант още преди да сложите на лицето си, какъвто и да е друг грим продукт. Така лесно ще можете да го прелеете след това с фон дьо тена или коректора и никак няма да изглежда натрапчиво.

Използвайте пръсти – Даниел Мартин

За да изглеждате натурални, нанасяйте бронзант с два пръста – показалеца и средния. Поставяйте от продукта на най-изпъкналите части на лицето с пръстите. Използвайки тях, а не четка или гъба за грим, ще имате повече контрол над цвета – можете да го надграждате малко по малко и няма да има опасност да прекалите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама