Как да нанасяте фон дьо тен: Стъпка по стъпка


Как да нанасяте фон дьо тен: Стъпка по стъпка
Снимка: iStock

Ако сте почитатели на течния фон дьо тен, има няколко неща, които е хубаво до знаете, когато става въпрос за нанасянето му.

Как можете да го нанасяте

Гъба

Ако искате леко, прозрачно покритие, можете да постигнете този външен вид, като нанесете течната си основа с гъба. Независимо дали е мокра или суха, гъбата ще помогне за смесването на основата върху кожата за естествено изглеждащ завършек.

Пръсти

Нанасянето на течна основа с пръсти може да ви помогне да постигнете чисто до средно покритие. Въпреки че може да отнеме известна практика, може да е лесен начин да нанесете фон дьо тен, където и да сте. Първо се уверете, че ръцете ви са измити и чисти; това ще предотврати разпространението на мръсотия, масло и бактерии. След това изпомпайте малко количество фон дьо тен върху гърба на ръката си и го затоплете върху кожата си, преди да вземете с пръстите си. Леко натиснете основата върху кожата си и я разнесете навън. Повторете това, докато постигнете желаното покритие.

Вижте още: Как да направите фон дьо тена да изглежда като кожа, а не като грим

Четка за фон дьо тен

Четката за фон дьо тен може да ви помогне лесно да разнесете и смесите течния фон дьо тен върху кожата. Този метод може да ви помогне да постигнете всичко - от чисто до пълно покритие. Независимо дали първо нанасяте фон дьо тен върху четката или върху кожата си, можете да го смесите с кръгови движения с леки удари с четката, докато фон дьо тенът изглежда равномерен.

Как да нанасяте течен фон дьо тен с гъба

По отношение на нанасянето на фон дьо тен, заложете на класически бюти блендер. Това има смисъл, като се има предвид, че този инструмент е проектиран да осигури лесно покритие с въздушна четка. Когато използвате тази техника на нанасяне, не забравяйте първо да намокрите гъбата си. Това е от ключово значение за постигане на равномерно покритие и минимизиране на абсорбцията на продукта. Пуснете я под мивката за няколко секунди, докато гъбата се насити и стане мека. След това я потопете в течния фон дьо тен, който поставите на гърба на ръката си, и използвайте потупващи движения, за да нанесете. Фон дьо тенът не е предназначен да работи като белег върху цялото ви лице. По-скоро трябва да нанасяте стратегически, за да изравните тена на кожата и да озарите.

Как да нанесете течен фон дьо тен с пръсти

Нека бъдем честни със себе си: използваме пръстите си повече от всеки друг инструмент за красота в нашия арсенал. Независимо дали става дума за нанасяне на кремав руж, потупване на червило върху устните или за нанасяне на течен фон дьо тен. Това не е непременно лошо. Всъщност по този начин се затопля продукта и му придава по-естествен завършек. Ако това е единственият ви начин за нанасяне на фон дьо тен, отделете няколко допълнителни минути, за да сте сигурни, че наистина преливате и изглаждате всички ръбове навън.

Вижте още: 5 бюти съвета как да носите коректор БЕЗ фон дьо тен

Как да нанасяте течен фон дьо тен с четка

Когато използвате четка, е важно да изберете такава със синтетичен косъм. Естествените косми могат да бъдат порести, което означава, че могат да абсорбират част от продукта. Синтетичните влакна ще задържат течната основа върху кожата ви точно там, където трябва да бъде. Четката трябва да е с тънък косъм. Ако използвате дебел косъм, той може да остави ивици.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама