Ето какво да направите, ако искате да се отървете от тъмните кръгове под очите


Ето какво да направите, ако искате да се отървете от тъмните кръгове под очите
Снимка: iStock

Тъмните кръгове под очите са огромен проблем за повечето от нас. Те се появяват главно като резултат от недоспиване или стрес. При някои хора обаче те са много упорити и не изчезват, колкото и добре да се наспиват. Днес, естетичната хирургия има речение на този проблем, но защо трябва да лягаме под ножа, когато има начини да се справим с него и сами?

Какви са причините за сенките под очите?

Общоприетото вярване е, че те са в следствие на недоспиване, но се оказва, че това съвсем не е така. Кожата под очите е много тънка и деликатна, затова в тази зона кръвоносните съдове си личат много ясно. Също така кожата на някои хора просто генетично е по-тъмна под очите и с напредването на възрастта потъмнява все повече и повече. Сенките под очите обаче може да са причинени и от алергии, проблеми със синусите или пушене.

Как да се справим с тъмните кръгове сами?

Тъмни кръгове

Започнете да приемате повече витамини

Недостигът на витамини и минерали влошава проблема с тъмния цвят на кожата под очите. Намалената доставка на кислород до телесната ви тъкан може да е причинена от дефицит на желязо, витамин К или витамин Б12. Глутенът и захарта също може да са сред причините за тъмния цвят на зоната, затова обърнете внимание на храната и добавките, които приемате.

Пийте повече вода

Кръвоносните съдове може да станат по-видими и в следствие на дехидратация. Така че, ако досега не сте приемали нужното за организма ви количество вода, вече е време да промените това.

Почивайте си

Стресът, причинен от натовареното ежедневие, е още едно нещо, на което да обърнете внимание. Ако се научите да си давате активна почивка поне веднъж седмично, ще забележите огромна промяна не само в зона около очите, а в целия си организъм.

Използвайте бадемово масло

То съдържа витамин А, мощен антиоксидант, който действа срещу пигментацията под очите. Освен това, той има антивъзпалителни и хидратиращи свойства.

Студени компреси

Студените компреси могат да ви помогнат с подпухналостта и тъмния цвят в зоната, защото ще свият кръвоносните съдове, които ги причиняват.

Гуа Ша

Гуа Ша е древна китайска терапия за лице, която действа срещу подуванията, появата на фини линии и тъмни кръгове под очите. Оставете уредът да се изстуди в хладилник за няколко часа, намажете зоната с бадемово масло и започнете леко да плъзгате гуа ша уредът по кожата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама