8 начина да се справите с подпухналото лице


8 начина да се справите с подпухналото лице
Снимка: iStock

Ако се събуждате всяка сутрин и виждате, че лицето ви е подуто, това е сигнал, че трябва да се грижите по-добре за тялото си. Има набор от мерки, които трябва да вземете предвид, не само за външния си вид, но също така трябва да поемете контрол върху вътрешните си органи, за да спрете този проблем. Ето някои експертни съвети, които могат да ви помогнат да сведете до минимум подуването.

1. Направете 3-минутен лимфен масаж

За да направите лицето си по-малко подпухнало, се нуждаете от по-добро кръвообращение. Използвайте специален масаж, за да манипулирате кръвния си поток. Можете да опитате тази техника:

Скръстете ръце, както е показано на снимката. Поставете 2 пръста от двете страни на началото на шията.

Започнете да масажирате надолу, като плъзнете пръстите си надолу по врата. Приложете малко натиск. Повторете 10 пъти.

Сега преместете пръстите си до средата на врата си. Започнете отново да плъзгате надолу. Повторете 10 пъти.

Поставете 2 пръста от двете си ръце до средата на гърдите. Започнете да плъзгате пръстите си настрани през гърдите си. Повторете 10 пъти.

Вижте още: Как да подобрите здравето на лимфата си (ВИДЕО)

2. Използвайте крем с витамин К

Витамин К се използва най-вече за медицински продукти за грижа за кожата. Помага при заздравяването на кожата, облекчава зачервяването и минимизира отока. Ето защо често можете да намерите витамин К в кремовете за под очите.

3. Консумирайте както калий, така и натрий

Нашите бъбреци поддържат подходящ баланс между натрий, калий и вода в тялото. Когато приемаме твърде много натрий, тялото се опитва да го балансира, като задържа вода, и ние започваме да изглеждаме подути. Яжте храна с високо съдържание на калий винаги, когато ядете солена храна, за да поддържате добър баланс.

4. Не мийте лицето си под душа

Експертите препоръчват да миете лицето си с хладка вода на мивката в банята, за да намалите отока. Избягвайте да миете лицето си заедно с останалата част от тялото си под душа.

душ

5. Не си взимайте твърде горещи душове

Горещият душ може да увеличи течността и кръвоснабдяването на лицето. Това кара кожата ви да изглежда гореща и подпухнала. Ако все още имате нужда от високи температури, просто завършете, като напръскате лицето си със студена вода.

6. Балансирайте нивата на естроген

Има някои признаци на естрогенен дисбаланс в тялото ви. Те включват някои визуални симптоми:

  • Хиперпигментация на кожата
  • Подпухнало лице
  • Пурпурни стрии

Моля, проверявайте нивата на хормоните си, за да избегнете сериозни здравословни проблеми.

7. Балансирайте приема на протеин

Една от причините лицето ви да изглежда подпухнало е диета с ниско съдържание на протеини. Когато тялото ви има недостиг на протеини, течността в кръвоносните ви съдове може да изтече в клетките ви, така че поддържайте диетата си балансирана.

8. Погрижете се за щитовидната си жлеза

Подутото лице може да бъде причинено от ниска функция на щитовидната жлеза. Други симптоми на това състояние са умора, наддаване на тегло и запек. Консултирайте се с вашия лекар, ако имате някои от тези симптоми.

Вижте още: 10 знака, че имате проблем с щитовидната жлеза

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама