5 тренда при грижата за кожата, които ще са хит през 2022


5 тренда при грижата за кожата, които ще са хит през 2022
Снимка: iStock

С наближаването на новата година ще започнем да виждаме и множество нови тенденции в грижата за кожата. Точно както през 2021 станахме свидетели на истински бум на електрическите устройства за почистване, киселините и корейските многостепенни рутини, 2022 ще въведе продукти и практики, които се осланят на „по-малкото е повече”. Ето кои ще са водещите тенденции при грижата за кожата.

1. Криотерапия

Ако вече сте слагали замразена краставица върху лицето си, за да намалите сутрешното подпухване, поздравления, вие вече сте положили основите на домашната криотерапия. Накратко казано, криотерапията е излагане на кожата на ниски температури, което кара кръвоносните съдове да се свиват и порите да се стягат. Освен това, криото помага на кожата да абсорбира всички локални продукти като серуми, например. Пригответе се все по-често да виждате подобни уреди за домашна употреба.

2. Продукти в рециклируеми опаковки

Докато концепцията за екологична красота не е нищо ново, дискусията около това какво квалифицира даден продукт като устойчив е станала по-нюансирана. Оказва се, че опаковките за рециклиране се произвеждат по-трудно, отколкото си мислите. Напоследък се наблюдава сериозно увеличение на продуктите, опаковани в алуминий, тъй като това е един от най-лесните за рециклиране материали. Също така сме свидетели на бум на продукти, които могат да се презареждат или да се използват повторно. От парфюми с пълнители до памучни тампони за премахване на грим, през 2022 ще видим още повече възможности да намалим консумацията на продукти и отпадъците.

ТРИКОВЕ ПРИ НАНАСЯНЕТО НА КОРЕКТОР, КОИТО НАУЧИХМЕ ОТ TIKTOK

3. Защита от синя светлина

Оказва се, че гледането в екрана по цял ден не е особено полезно за кожата ви. Нашите лаптопи, телефони и телевизори излъчват синя светлина, която ускорява признаците на стареене, като хиперпигментация, фини линии и бръчки. И тъй като много от нас работят от вкъщи през последните две години, не е изненада, че бюти гурутата търсят нови начини да се предпазят от синята светлина. По-новите формули включват здравословна доза от вашия стандартен широкоспектърен SPF с добавена защита от синя светлина, плюс антиоксиданти и витамини, за да дадат на кожата ви допълнителен тласък.

4. Грижа за скалп

За много дами грижата за скалпа определено беше на заден план спрямо останалата бюти рутина. Основен акцент се поставя върху факта, че скалпът е продължение на кожата на лицето. Като такова, той се нуждае от точно толкова обгрижване, което обяснява всички нови продукти за скалпа.

5. Фокус върху кожната бариера

Спокойно може да се каже, че повечето от нас са изпитали някаква форма на дразнене от постоянното носене на маски през последните две години. В отговор на това ще видим нови продукти, които помагат за лекуването на кожната бариера. Това означава повече хидратиращи съставки като керамиди, пептиди, пробиотици, както и продукти, които действат като защитен слой – колд крем, например. Прекомерното ексфолиране и вредните ефекти, които идват с него, ще останат в миналото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама