5 грешки, които всеки прави, когато нанася очна линия


5 грешки, които всеки прави, когато нанася очна линия
Снимка: iStock

Течната очна линия е сред основните елементи на грима, но процесът на постигане на перфектен вид често се чувства като несбъдната мечта. Сериозно, помислете за всички онези случаи, когато сте използвали очна линия и сте нарисували крива линия, размазвали сте нарисуваното, преди да е имало шанс да изсъхне, или просто сте се объркали и е трябвало да започнете от нулата. Ето кои грешни техники да избягвате, когато нанасяте продукта.

1. Рисуване на краищата твърде навън или навътре

Очната линия с крилца е подходяща за много драматични визии. Лесно е да нарисувате крилото твърде далеч или твърде близо до клепача. Тази грешка може да накара очите ви да изглеждат твърде близо едно до друго или далеч едно от друго. Вместо това е по-добре да вървите бавно и да намерите идеалната място.

Вижте още: Хитър трик как да нанесете перфектно очната линия (ВИДЕО)

2. Последно нанасяне на течна очна линия

Течната очна линия ли е последната стъпка в грим рутината ви? Преместването ѝ в началото на реда може да помогне. Повечето течни линии са водоустойчиви, което ги прави трудни за регулиране, след като започнат да изсъхват. Когато са необходими тези неизбежни корекции, по-добре е да изтриете върху чисто лице, отколкото да съсипете основата си.

3. Не позволявате на продукта да изсъхне напълно

Недопускането на течната очна линия да изсъхне напълно може да доведе до размазване и прехвърляне на продукта. Вместо това нанесете течна очна линия като първа стъпка, направете останалата част от грима си и след това се върнете към очите, за да извиете и нанесете спирала върху миглите.

4. Коригиране на грешките ви с повече очна линия

Не се опитвайте да поправите, като нанесете отгоре още очна линия. Препоръчва се да използвате четка с овлажнител, масло или мицеларна вода, за да почистите всички грешки.

5. Изпробване на нови техники, без да разполагате с време

Чувството за вдъхновение е естествена част от процеса на нанасяне на грим, но когато сте притиснати от времето, изпробването на нови техники не е най-добрата идея. Гримът трябва да бъде приятно и без стрес занимание. Малко вероятно е да усвоите нов трик за 20-те минути, които си давате, преди да излезете през вратата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама