3 начина да използвате кафе за по-бърз растеж на косата


3 начина да използвате кафе за по-бърз растеж на косата
Снимка: iStock

Има толкова много домашни средства за насърчаване на растежа на косата. Вероятно сте чували за лечения на косопад с използване на розмарин, оризова вода и други - и те наистина работят! Е, този контейнер със смляно кафе във вашата кухня също може да свърши работа за удебеляване на тънката коса и да помогне при косопад. Кафето е чудесен начин за насърчаване на растежа на нова, здрава коса и има няколко различни начина, по които може да се използва.

Забележка: Споменатите по-долу начини работят най-добре за тези с по-тъмни коси, тъй като танините на кафето могат да оцветят по-светлите кичури – някои може да искат да избегнат този страничен ефект. А танините всъщност могат да съживят избледнелия цвят на косата на брюнетките, тъй като придават наситеност на кичурите.

Вижте още: Как да се погрижите за косата си след плуване в морето

1. Изплакване на косата с кафе

Лесен начин да получите кафето за ползи за растежа на косата е да използвате сварено кафе за изплакване на косата. Не само, че е бързо, но може да се използва няколко пъти седмично.

Как да направите: Изсипете 2 чаши охладено, сварено кафе върху влажна коса. Масажирайте в скалпа за една минута, след това оставете да престои 5 минути, преди да изплакнете с вода или шампоан. Повторете два до три пъти седмично.

2. Маска за коса с кафе

Правенето на седмично или двуседмично дълбоко кондициониране с маска за коса е полезно за възстановяване на щетите и на влагата. А използването на такава с кафе ще стимулира растежа на косата, като се абсорбира във фоликулите и им помага да се поставят в активна фаза на растеж.

За да направите: В купа смесете ½ с.л. смляно кафе, 1 с.л. зехтин и 2 ч.л. от мед. Нанесете върху цялата влажна или суха коса и оставете да престои 15 до 20 минути преди изплакване.

Ако вече имате маска за коса, която харесвате, можете да смесите ½ с.л. смляно кафе в една длан от маската, преди да я нанесете върху косата си.

Вижте още: Спрете да правите тези 7 неща, ако имате тънка коса

3. Скраб за скалп с кафе

Поддържането на скалпа здрав чрез използване на скраб действа двойно, за да спре косопада. А скрабът, направен с кафе, увеличава ползите! Първо, скрабът премахва мъртвите кожни клетки, остатъците от продукта и други замърсявания, които могат да се натрупат върху скалпа, което запушва космените фоликули и забавя растежа на косата. Второ, масажните движения на втриване на скраб върху скалпа подобряват кръвообращението – кофеинът в кафето също е стимулант, който прави това, доставяйки насърчаващи растежа на косата хранителни вещества до фоликулите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама