Прекратиха наказателния процес срещу Алек Болдуин


Прекратиха наказателния процес срещу Алек Болдуин
Снимка: Getty Images

Съдия в щата Ню Мексико прекрати наказателния процес срещу Алек Болдуин за непредумишлено убийство на снимачната площадка на филма "Ръжда" заради укриване на доказателства, но това не се отнася за гражданските дела срещу него, предаде "Асошиейтед прес".

Адвокатите на Алек Болдуин се позоваха на процесуална грешка, тъй като полицията и прокуратурата не са им предоставили достъп до доказателства по делото. Съдия Мери Марлоу Съмър осъди поведението на прокуратурата като "граничещо с недобросъвестност" и сне обвиненията в непредумишлено убийство срещу актьора и продуцент. Тя каза, че не може да бъде заведено дело отново.

Причината за процеса

Болдуин изпълнява главна роля и е съпродуцент на филма "Ръжда". Той насочва пистолет към операторката Халина Хъчинс по време на репетиция на снимачната площадка край Санта Фе през октомври 2021 г. Пистолетът гръмва и я убива, като ранява режисьора Джоел Соуза. Болдуин твърди, че е дръпнал ударника, не и спусъка, а пистолетът е стрелял.

Той и другите продуценти все още са изправени пред граждански искове от страна на родителите и сестрата на Хъчинс. Адвокатът Марк Седландър поясни пред "Асошиейтед прес" преди обявяването на съдебното решение, че такива са по-често срещани при инциденти на работното място като фаталната стрелба.

"По стандартите на гражданското право е обичайно някой като г-н Болдуин да бъде подведен под отговорност за случилото се, но това е сравнително необичайно в наказателен контекст", обясни Седландър.

Все още не е ясно дали филмът "Ръжда" ще бъде пуснат в киносалоните. Уестърнът проследява Болдуин като човек извън закона, който иска да измъкне внука си от затвора, след като той е осъден за случайно убийство. Снимките приключват през 2023 г., а продуцентите твърдят, че завършването на филма е имало за цел да почете артистичната визия на Хъчинс и да набере пари за малкия й син.

Кариерата на Алек Болдуин, макар и да продължава повече от 30 години, е под съмнение и той е можел да получи 18 месеца затвор, ако бъде признат за виновен по наказателното дело.

През юни, на фона на очертаващия се съдебен процес, Болдуин и съпругата му Хилария обявиха, че ще участват в риалити сериал за семейството си. Той има седем малки деца с Хилария и една пълнолетна дъщеря, Айрланд Болдуин, от бившата си съпруга Ким Бейсинджър.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама