Почина известният илюзионист Астор


Почина известният илюзионист Астор
Снимка: БГНЕС

Ивестният български илюзионист Астор днес, 15 май, си отиде от този свят на 78 години. В последните месеци той е имал здравословни проблеми. 

"За съжаление, това не е поредната илюзия на Астор. Дъщеря му ми съобщи за кончината му. Адвокатът на семейството Ончо Паникян е съобщил новината", каза Игор Марковски по повод кончината на гениалния фокусник - Астор. "Сбогом, Астор", написа с тъга във Facebook близкият му приятел Игор Марковски.

Антраник Шаварш Арабаджиян, популярен с артистичния си псевдоним Астор, е български илюзионист от арменски произход. Роден е на 18 ноември 1943 г. в Шумен. Той е единственият илюзионист в Европа, който е награден със "Златният Оскар" от Международното братство на маговете през 1981 г. Собственик на магичен театър "Астор", където се намира и къщата на мистер Сенко.

В кариерата си е направил над 16 000 представления по целия свят. Получава наградата "Икар" на Съюза на артистите в България в категорията "Вариететно изкуство" - за атрактивност и оригиналност на илюзионен номер "Али Баба" (2008). 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама