Мариус Куркински на фона на скандалната Олимпиада: Джендър идеологията не е нещо ново


 Мариус Куркински  на фона на скандалната Олимпиада: Джендър идеологията не е нещо ново
Снимка: бнес

Тазгодишното откриване на Олимпиадата в Париж предизвика противоречиви коментари и разгневи набожните хора, след като бяха включени транс хора в някои сцени. Известният актьор и режисьор Мариус Куркински изказа своето мнение по темата в предаването "Събуди се" по Нова тв.

"Тази Олимпиада наистина предизвика много импулсивни и не много красиви реакции. Разбира се, има защо. Аз като гледах церемонията по откриването на Олимпийските игри също предизвика в мен много различни реакции. Харесах много представлението като театрален режисьор, но наистина когато падна нощта и започна партито, се случиха не много хубави неща. Това не е ново за света. Войнстващият атеизъм, джендър идеологията, платеният и неплатен сатанизъм не са нови неща. Не виждам защо толкова се учудваме от тях. Но разбира се трябва да се реагира. По-важното, че чрез непоставянето на граници в това представление, тези бесове изплуваха и се саморазобличиха пред всички. Показаха своята грозота поради липсата на граници в творчески аспект.

Що се отнася до нашите граници, аз мисля, че ние си поставяме малко граници, повече трябва. Ние не знаем нашите човешки граници, както се казва и в представлението "Нашенец" по Чудомир, което в момента игра. Все си мислим, че са ни тесни и търсим причината в другите. Повече граници трябва да си поставяме ние, хората, и първо над себе си да гледаме - своите дела да обмисляме, след това да съдим другите. А в изкуството трябва повече обреченост и отдаденост от самото начало."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама