Едва ли има българин, който да не знае коя е Ивет Лалова. Красивата лекоатлетка записа името си в световната история на спорта, и то напълно заслужено. Причината, разбира се, не се крие единствено в бързината ѝ, но и в нейната упоритост и желязната ѝ воля. За да поддържа хубавата си фигура, красивата лекоатлетка се храни здравословно, като казва, че всяка храна може да тонизира тялото, стига да е качествена.
Ивет добавя към храната и напитките си джинджифил, който съдържа протеини, витамини, калций, магнезий, фосфор и цинк. Комбинацията от всичко това повишава имунитета и предпазва от редица заболявания, пише 24 часа.
В напитките често слага и водорасли, които също укрепват имунната система. През студените месеци не пропуска да си приготви топъл чай, а в него винаги добавя лъжичка домашен мед.
Според Лалова храната е изключително важна след тренировка, защото може да ускори или забави възстановяването на организма.
Макар че по време на различни състезания е обиколила много страни и е опитала различни кухни, любимото й ястие си остава японското суши. Златния медал спортистката обаче дава на италианската кухня. Това не е изненадващо, тъй като съпругът й Симоне Колио е италианец и с него Лалова има "поне 100 незабравими случки", свързани с кухнята.