Жената на Александър Сано преборила сериозно заболяване (СНИМКИ)


Жената на Александър Сано преборила сериозно заболяване (СНИМКИ)
Снимка: Instagram

Нели Атанасова се похвали, че е успяла пребори много тежко заболяване, с което се е борила дълги години. Съпругата на актьора Александър Сано разкри, че е страдала от сколиоза (изкривяване на гръбнака).

Ето какво сподели Нели в Instagram:

"Като човек, който години наред живееше с диагнозата сколиоза и се луташе и опитваше да намери правилната информация, клиника и специалист, за да се справи с проблема, днес съм щастлива да ви съобщя, че вече 9 години сколиозата не е част от живота ми. Всичко това е благодарение на един изключителен лекар д-р Благоев, заради който днес аз съм здрава, чувствам се повече от прекрасно и живея пълноценно живота си. За това се обръщам към всички вас, които имате този проблем. Не се страхувайте и не губете време, посетете Международен Форум "Заедно срещу сколиозата". Там ще се срещнете със специалисти в областта. Ще получите безценна информация и отговори, от които със сигурност се нуждаете."

Вижте още: Ето с коя красавица Александър Сано ще води "Островът на 100-те гривни" (СНИМКА)

Какво е сколиоза

Има разлика между неправилна стойка и сколиоза. Подходът при третиране на неправилната стойка се различава от този на истинската сколиоза.

Определението за сколиоза на д-р Мануел Риго (BSTPS – Barcelona Scoliosis Physical Therapy School) гласи, че: "Сколиозата е комплексна триизмерна торзионна деформация на гръбначния стълб и торса, появяваща се при деца в добро общо здравословно състояние, която може да прогресира във връзка с множество фактори по време на бързия растеж в пубертета или по-късно в живота. "(Rigo M., 2011).

Основното схващане на съвременните учени е, че поради неизяснени причини се получава неравномерен растеж на прешлен или група прешлени. Прешлените са костите, които образуват гръбначния стълб. Те са 7 шийни, 12 гръдни и 5 поясни. Променената форма на прешлените води до изместване на целия гръбначен стълб.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама