Филмовата любима на Гунди: Много сила се изисква от една жена, за да застане до велик мъж


Филмовата любима на Гунди: Много сила се изисква от една жена, за да застане до велик мъж
Снимка: Междинна станция

Георги Аспарухов – Гунди безспорно е най-забележителният ни футболист не само за миналия век, а изобщо. Той загива в автомобилна катастрофа твърде млад – само на 28 години, но оставя след себе си една страшно успешна спортна кариера, непозната до онова време и една смразяваща любовна история като от приказките.

За Гунди и трагичната му съдба се е говорело много и най-вероятно ще продължава да се говори. Нещото, което със сигурност ще увековечи личността на великия футболист обаче е филмът за историята на живота му - „Гунди – легенда за любовта“, който излиза по кината на 18-ти октомври.

Красивата любовна история на Гунди и Лита

Наред с тежката съдбата на народния любимец, тази на съпругата му Лита също не е лека. Любовта между двама им минава през много и различни препятствия, но устоява и продължава да ги свързва въпреки всичко. Тежката задача да се превъплъти в Лита се падна на младата актриса Александра Свиленова.

Александра Свиленова: за възможността да се превъплъти в съпругата на Гунди

В специално интервю за iWoman.bg Сани споделя какви са били трудностите за нея в изиграването на ролята ѝ, как се е чувствала по време на снимките и още много.

Новоизгряващата звезда на родното кино разказва, че историята обхваща един период от време, в който момичето става жена и това е било нещо много предизвикателно за нея:

„Образът дава голямата възможност, чисто актьорски, да се разгледа един период от време, в който момичето се превръща в жена. Това със сигурност беше предизвикателно, а освен това периодът е наситен с изключително много емоционални събития“, казва тя и допълва, че за нея снимките на филма са били по-скоро удоволствие, отколкото трудност и че няма любим момент, защото не може да изтъкне едно конкретно нещо.

"Имеше притеснения, че ще вкараме по-ежедневна реч във филма"

Лентата на Димитър Димитров определено успява да ни пренесе в среда на миналия век и то по такъв начин, че напълно да забравим за действителността. Това едва ли е било лесно за актьорите, които живеят като всички нас в „модерния“ свят. Александра обаче опроверга това предположение с думите:

„Имаше някакви притеснения, въпреки че аз нося някаква носталгия по онова време, по незнайни причини, чисто визуално и темпераментно. Притесненията бяха, че ще вкараме по-ежедневна реч във филма без да искаме, но в момента, в който облякохме костюмите, нещата се промениха автоматично – светоусещането ни просто се промени“, спомня си с усмивка тя.

Александра Свиленова

"Успях да осъзная колко сила се изисква да притежава една жена, за да застане до един велик мъж"

Всички сме виждали снимки на красивите и женствени прически и рокли от 60-те години на 20-ти век. Кое момиченце, коя млада дама не си е мечтала да се върне в това време само за един ден и то само за да се почувства като кукла. 21-годишната Сани успя да изпита това чувство и казва, че тази възможност определено ѝ е допаднала.

Всички неща, които тя е успяла да изпита и да направи, за да оживее образът на младата Величка Маркова – костюмите, прическите, емоциите едва ли не са я накарали да се почувства поне за миг като истинската съпруга на Гунди и на въпроса какво е разбрала за себе си и как се е почувствала, тя отговори, че е осъзнала колко сила трябва да притежава една жена, за да може да застане до един толкова велик мъж:

„От всичко, което изиграх успях да осъзная колко сила се изисква да притежава една жена, за да застане до един велик мъж и да не бледнее до него, да го подкрепя, да го обича и да получава същото нещо отсреща“, завършва 21-годишната студентка.

Вижте още: Дара: Не бих направила нещо, в което не вярвам

 

Автор на интервюто: Йорданка Йончева

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама