Дебют: Джордж Клуни ще се изяви на Бродуей (СНИМКА)


Дебют: Джордж Клуни ще се изяви на Бродуей (СНИМКА)
Снимка: Getty Images

Виждали сме Джордж Клуни в най-различни образи на големия екран. Ето, че той ще дебютира на Бродуей следващата година с познат за холивудската звезда проект - "Лека нощ и късмет".

Повече за постановката

Той ще се превъплъти в ролята на легендарния телевизионен журналист Едуард Р. Мъроу в сценичната адаптация на кинопродукцията от 2005 г., която му донесе номинации за награда "Оскар" за режисура и сценарий, както и за най-добър филм.

Вижте още: Меган Маркъл призна от коя африканска страна е произходът ѝ (ВИДЕО)

"За мен е чест, след толкова години, да се завърна на сцената и най-вече на Бродуей - формата на изкуство и мястото, към което всеки актьор се стреми", казва Джордж Клуни в разпространено изявление.

Премиерата на пиесата "Лека нощ и късмет", чийто режисьор е Дейвид Кромър, ще се състои на бродуейска сцена през пролетта на 2025 г. в театър "Шуберт". Тя отново ще е в съавторство между Клуни и Грант Хеслов.

Черно-белият филм е с участието на Дейвид Стратърн в ролята на Мъроу и е естествено да бъде превърнат в пиеса, отбелязва Асошиейтед прес. Действието, в което има много диалози, се развива на няколко снимачни площадки.

Основна част във филма на Клуни представя борбата на Мъроу да запази подкрепата на ръководството на телевизия Си Би Ес за критичните репортажи за републиканския сенатор Джоузеф Маккарти, известен с това, че обвиняваше държавните служители в нелоялност. Мъроу, който умира през 1965 г., е смятан за един от създателите на новинарските емисии в САЩ, припомня Асошиейтед прес.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама