Британското кралско семейство ще намалява въглеродния си отпечатък


Британското кралско семейство ще намалява въглеродния си отпечатък
Снимка: Getty Images/Guliver

Британското кралско семейство въвежда иновации като електрически автомобили, соларни панели за замъците и устойчиво гориво за хеликоптерите, за да намали въглеродния си отпечатък, предаде АФП.

Какви мерки ще предприемат

Чарлз Трети, който има интерес към екологията, отдавна е преоборудвал своя Aston Martin DB6 от 1970 г. да се движи с биогориво. Като монарх той възнамерява да разшири този тип екологични инициативи и да включи в тях резиденциите и транспортните средства, използвани от кралското семейство.

Вижте още: Поверително от кухнята: 4 странни хранителни навици на кралското семейство

В годишния доклад за разходите на монархията за 2023-24 г. се съобщава намерението да се премине на биогориво за лимузините от следващата година, да електрифицира автомобилите си в по-дългосрочен план и да премине на устойчиво авиационно гориво възможно най-скоро за хеликоптерите си.

През следващите години кралските имоти в Лондон ще бъдат оборудвани с термопомпи. Като част от „пътя към въглеродна неутралност“ на покривите на замъка Уиндзор вече са инсталирани слънчеви панели.

Всички тези проекти, които стартират през 2023-2024 г., трябва да се ускорят през следващата година, се казва в изявление на кралското семейство.

Вижте още: Кити Спенсър: Племенница на принцеса Даяна и една от най-стилните аристократки (СНИМКИ)

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама