Заслужили музиканти бяха въведени в Залата на славата на рокендрола (ВИДЕО)


Заслужили музиканти бяха въведени в Залата на славата на рокендрола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Duran Duran, Лайънъл Ричи и Еминем са част от музикантите, които вчера бяха официално въведени в Залата на славата на рокендрола, предаде Асошиейтед прес.

Сред останалите заслужили изпълнители са Пат Бенатар, Карли Саймън, Eurythmics, Хари Белафонте, Judas Priest и Доли Партън, която прие званието ентусиазирано, макар временно да се бе отказала от него.

Първите въведени в Залата на славата на церемонията в "Майкрософт тиътър" в Лос Анджелис след забележително слово на актьора Робърт Дауни младши бяха Duran Duran, които се явиха на сцената с пилотния си хит от 1981 г. "Girls on Film''. Почитателите в публиката крещяха, но музиката я нямаше. Групата почти не се чуваше от сцената с изключение на вокала Саймън ле Бон, който озвучеше почти акапелно.

"Неговите песни са саундтракът на моя живота, на вашия живот, на живота на всички ни", каза Лени Кравиц, въвеждайки Лайънъл Ричи в Залата на славата на рокендрола. Ричи започна изпълненията си с баладата "Hello", която почти го срина под тежестта на момента. Последва хитът му "Easy" от 1977 г. с Commodores и настроението премина към триумфално, когато фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол изненадващо се появи на сцената със соло на китара и вокално партньорство с Ричи. Най-бурната реакция на публиката за вечерта предизвика изпълнението им на "All Night Long'' от 1983 г.

След тях на сцената бяха Eurythmics с танцувална версия на "Missionary Man'', последвана от вдъхновяващо изпълнение на най-известния им хит "Sweet Dreams''. Дейв Стюърт нарече Ани Ленъкс "един от най-великите изпълнители, певци и автори на песни за всички времена", а просълзената Ленъкс му отвърна: "Благодаря ти, Дейв, за това страхотно приключение".

В церемонията не участваха Хари Белафонте, който е на 95 години, както и Анди Тейлър от Duran Duran и Карли Саймън.

Еминем беше в ролята на изключението, както е в цялата си кариерата. Той бе единственият хип-хоп артист сред въведените в Залата на славата на рокендрола и единственият, добил известност след 80-те години на миналия век. Той е едва десетият хип-хоп изпълнител измежду над 300 звезди в Залата на славата на рокендрола.

При обявяването на номинациите за Залата на славата на рокендрола през май тази година, Доли Партън я отказа с аргумента, че е кънтри певица. В следващите месеци обаче тя бе разубедена и бе хедлайнер на церемонията в събота вечер.

"Вече съм рок звезда", извика тя, приемайки наградата. Кънтри певицата заяви, че ще ѝ се наложи да заслужи званието със задна дата. След това слезе от сцената за кратко и се завърна с черни кожени дрехи и електрическа китара, за да изпее песен, която е написала специално за церемонията. Тя закри шоуто с изпълнение на класическата ѝ кънтри песен "Jolene", в което се включиха и Саймън ле Бон, Бенатар и дори Боб Халфорд от Judas Priest.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама