Кейт Бланшет се завръща на театралната сцена


Кейт Бланшет се завръща на театралната сцена
Снимка: Getty Images

Австралийската звезда и носителка на "Оскар" Кейт Бланшет е смятана за една от най-добрите актриси на своето поколение - почитателите ѝ познават добре нейните "гъвкави" превъплъщения както в независими филмови продукции, така и в холивудски блокбастъри. Малко в сянка обаче за широката публика сякаш остава нейното друго амплоа - на театралната актриса Кейт Бланшет, която след 6-годишно отсъствие отново ще се завърне на сцената.

Завръщането си към театъра 55-годишната австралийска звезда ще направи на лондонска сцена с ролята на Аркадина в "Чайка" на Чехов. Постановката ще се играе в продължение на шест седмици в театър "Барбикан" в британската столица от февруари 2025 г. Бланшет за последно се изявява на сцената му през 2012 г.

Вижте още: Кейт Бланшет шокира: Не ми платиха за "Властелинът на пръстените"

Догодина ще станат шест години от последната театрална изява на Бланшет в Лондон. През 2019 г., непосредствено преди пандемията от COVID-19, тя играе в постановка на When We Have Sufficiently Tortured Each Other на Националния театър.

Освен Кейт Бланшет актьорският състав на новата постановка на "Чайка" включва Том Бърк, с когото актрисата наскоро работи над предстоящия трилър "Black Bag" на режисьора Стивън Содърбърг.

Бланшет има зад гърба си изобилие от запомнящи се роли в киното - в "Елизабет" и "Елизабет: Златният век", трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит", "Авиаторът", "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп", "Странният случай с Бенджамин Бътън", "Син жасмин", "Каръл", "Тор: Рагнарок", "Бандитките на Оушън", "Лидия Тар". За нея обаче завръщането на театрална сцена е завръщане към корените...

Вижте още: Кейт Бланшет се боядиса в розово

Кейт Бланшет е завършила Националния институт за драматично изкуство в Сидни и дебютът ѝ е именно на австралийска тетрална сцена - през 1992 г. в "Олеана" на Дейвид Мамет. В постановката тя си партнира с друга голяма звезда на Австралия - Джефри Ръш. Едва пет години по-късно - през 1997 г., Кейт Бланшет дебютира в киното. 

Сред театралните постановки, в които е играла Бланшет, са "Електра", "Хамлет", "Бурята", "Монолози за вагината".

 

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама