Филмът с българско участие "Брайтън 4" спечели награди от международен фестивал


Филмът с българско участие "Брайтън 4" спечели награди от международен фестивал
Снимка: София Филм Фест

Филмът с българско участие "Брайтън 4" получи награди за най-добър режисьор (Леван Когуашвили) и актьор (Леван Тедиашвили) на второто издание на фестивала за независимо кино в Казабланка.

Лентата на грузинския режисьор участва в международния игрален конкурс.

Леван Тедиашвили, в главната роля, е легенда на грузинската борба, двукратен олимпийски и петкратен световен шампион в свободния стил. Първата му световна титла е от София през 1971 г. За своето първо участие в киното Тедиашвили е удостоен с наградата за най-добър актьор в Трайбека.

В ролите са още Гиорги Табидзе и Надя Михалкова. Сценарият е на Борис Фрумин, с участието на Леван Когуашвили. Зад камерата е холивудският оператор Федон Папамайкъл (работил с режисьори като Александър Пейн, Джеймс Манголд, Вим Вендерс, Роджър Корман, Даян Кийтън). Част от българското участие са костюмите на Ека Бичинашвили и звукът на Светлозар Георгиев.

"Брайтън 4" е копродукция между Грузия, Русия, България, Монако и САЩ с подкрепата на ИА "Национален филмов център". Световната премиера бе през 2021 г., на кинофестивала в Трайбека, Ню Йорк, където спечели три награди, включително за най-добър филм.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама