4-те начина, по които голямата разлика в годините влияе на връзката


4-те начина, по които голямата разлика в годините влияе на връзката
Снимка: Istock

Най-вероятно сте забелязали, че последните години сякаш стана много модерно партньорите в една връзка да са с голяма разлика по между си. Разбира се, това не е нещо ново, но се оказва, че от 2000-та година насам в 40% от браковете едната половинка е доста по-възрастна от другата.

Д-р Скот Стенли е професор в Денвърския университет и споделя наблюденията си относно това как влияе разликата в годините на връзката между двама души и по какви начини те могат да се справят с проблемите, породени от нея.

Вижте още: Психолог: 4 критични етапа във всяка връзка

Как влияе голямата разлика в годините на връзката?

Възможно е да не се разбирате

Повечето опит на единия партньор предполага различно разбиране на нещата, до които другият може би все още дори не се е докосвал. Възможно е тези двойки понякога дори да са изненадани и от различните думи, които използват в някои ситуации. Това явление е естествено, защото поколения общуват на различен жаргон. Решението на този проблем е много просто: питайте без да се срамувате, когато нещо не ви е ясно, защото връзката ще върви само тогава, когато и двамата говорите на един език..

Социалната среда е различна

„Връзката може да върви перфектно, когато партньорите излизат с приятелите си по отделно, но щом се съберат заедно, има вероятност нещата да станат рисковани“, казва д-р Стенли. Всъщност това е една от главните причини за неразбирателство – когато единият не се вписва в социалното обкръжение на другия. В една такава ситуация най-доброто, което можете да направите е да обсъдите с кои хора ви е приятно да излизате като двойка и с кой не. Не е задължително да сте заедно сред хора, които ви карат да се чувствате дискомфортно. 

Парти

Планирането на бъдещето е сложно

Голямата разлика в годините често може да означава различен мироглед, различни цели и различно здравословно състояние. Плановете за бъдещето все пак са важни както за единия, така и за другия партньор, така че седнете и обсъдете вижданията си. Помнете, че не бива да бъдете прекалено крайни в убежденията си – все пак връзката изисква да се правят компромиси понякога.

Ще промените вижданията си за живота

Постоянното общуване с по-опитен човек предполага придобиване на по-различен поглед за нещата от досегашния ви. Все пак двама души се събират, защото всеки има какво да даде на другия. Именно в това се крие красотата на цялото преживяване. Ако гледните ви точки по някои въпроси обаче се разминават, не бързайте да отречете мнението на другия, а се опитайте да го разбере и приемете без да го съдите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама