Какъв ли би бил един истински Великден без козунак? Със сигурност доста по-диетичен! Друго традиционно сладко изкушение, свързано с тези светли пролетни празници, са великденските курабийки! Днес ще ви дадем уникална рецепта, позната на поколения българи!
Необходими продукти за великденски курабии:
1 пакетче масло (250 грама)
200 гр смлени бадеми
1 ч.ч. пудра захар
500 гр. брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. карамфил
100 мл. вода
Вижте още: Невероятен сладкиш с пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното няколко пъти, за да сте сигурни, че е влязъл достатъчно въздух и ще финиширате с пухкави курабийки.
Разбийте маслото и към него добавете смлените бадеми, захарта, канелата, счукания карамфил и брашното. Това се случва при непрекъснато бъркане.
Накрая сипете вода и омесете хубаво тесто. Оформете курабийките, които трябва да подредите в тава, предварително покрита с хартия за печене.
Може да използвате тематични великденски формички, а ако нямате - заложете на кръгли курабийки, изрязани с чаша. Докато курбаийките са още горещи, се подреждат в дълбок съд и се поръсват обилно с пудра захар. Щом попият захарта, може да ги поднесете на трапезата.