Всички обичаме бабите. Те са грижовни, мили, добри, а и готвят божествено.
Ето и как да си приготвите вкусна пилешка яхния по бабина рецепта!
Необходими продукти:
пилешки бутчета - 2 бр.
картофи - 3 броя средно големи
моркови - 2 броя
лук - 2 глави стар
магданоз - 1 връзка
дафиноф лист - 2 бр.
чубрица - 2 ч.л.
червен пипер - 2 ч.л.
сол - на вкус
пилешки бульон - 2 кубчета
брашно - 3 с.л.
черен пипер - на вкус
лютеница - 4 с.л. едросмляна
чесън - 3 скилидки
олио - 50 мл
Начин на приготвяне:
Изберете по-дълбока тенджера, в която да сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете на котлона да заври.
През това време измийте много добре бутчетата и когато бульона заври, ги сложете в него да се сварят.
Следващата стъпка е да обелите морковите и да ги нарежете на не много големи кубчета.
Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.
Вижте още: Най-вкусната картофена супа по рецепта на баба
В гореща мазнина сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Оставете да се задуши.
След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете.
Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета.
Добавете ги в бульона, овкусете по желание с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили, ги добавете към ястието.
Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците.
Когато бутчетата изстинат, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.
Да ви е сладко!