Тайната на баба за вкусна пилешка яхния


Тайната на баба за вкусна пилешка яхния
Снимка: iStock

Всички обичаме бабите. Те са грижовни, мили, добри, а и готвят божествено.

Ето и как да си приготвите вкусна пилешка яхния по бабина рецепта!

Необходими продукти:

пилешки бутчета - 2 бр. 

картофи - 3 броя средно големи

моркови - 2 броя

лук - 2 глави стар

магданоз - 1 връзка

дафиноф лист - 2 бр.

чубрица - 2 ч.л.

червен пипер - 2 ч.л.

сол - на вкус

пилешки бульон - 2 кубчета

брашно - 3 с.л.

черен пипер - на вкус

лютеница - 4 с.л. едросмляна

чесън - 3 скилидки

олио - 50 мл

Начин на приготвяне:

Изберете по-дълбока тенджера, в която да сипете вода до половината, сложете кубчетата пилешки бульон, дръжките на връзката магданоз, дафиновия лист, сол и черен пипер и оставете на котлона да заври.

През това време измийте много добре бутчетата и когато бульона заври, ги сложете в него да се сварят.

Следващата стъпка е да обелите морковите и да ги нарежете на не много големи кубчета. 

Лука почистете от люспите и нарежете на полумесеци. Чесъна смачкайте с нож, махнете люспите и нарежете на филийки.

Вижте още: Най-вкусната картофена супа по рецепта на баба

В гореща мазнина сложете чесъна да се запържи. След това добавете лука и морковите. Оставете да се задуши.

След като пилешките бутчета са се сварили ги махнете от бульона, а него го прецедете.

Върнете го на котлона и оставете отново да заври. През това време обелете картофите и ги нарежете на средно големи кубчета.

Добавете ги в бульона, овкусете по желание с чубрица, сол, ако е необходимо, черен и червен пипер. След като зеленчуците са се задушили, ги добавете към ястието.

Добавете размитото в малко вода брашно, заедно с лютеницата и останалото олио. Разбъркайте и оставете да се готви на бавен огън, докато се сварят зеленчуците.

Когато бутчетата изстинат, ги обезкостете и малко преди ястието да е готово, добавете месото. Нарежете магданоза на ситно и също го добавете към яхнията.

Да ви е сладко!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама