Днес ни се хапва рибка, затова споделя с вас тази вкусна рецепта от нашите приятели vremezagotvene.bg.
Необходими продукти за 4 порции:
2 пъстърви
сол
черен пипер
80-100 мл зехтин
брашно за овалване
2 яйца
1 с. л. вода
3/4 чаша белени тиквени семки
за соса:
100 мл бяло вино
кората на 1/2 лайм
сокът от 1 лайм
1 ч. л. морска сол
щипка зелен пипер
1-2 с.л. масло
1/4 връзка магданоз
сервирайте с парче лимон
Начин на приготвяне:
Филетирайте рибата, овкусете я със сол и пипер. Разбийте яйцата с 1 с.л. вода. Смелете леко тиквените семки в блендер. Оваляйте рибата в брашното, яйцето и семките. Изпържете в сгорещен зехтин. Отцедете на кухненска хартия.
Сложете малък котлон на тигана, налейте бялото вино. Добавете кората и сока от лайм. Щом редуцира наполовина, овкусете с морска сол и зелен пипер. Добавете маслото и магданоза. Свалете от огъня. Сервирайте с рибата.