Ако обичате скумрия, опитайте тази рецепта.
Необходими продукти за пълнената скумрия:
1 кг скумрия
2 кафени чашки растително масло
3 глави кромид лук
2 домата
10 скилидки чесън
1 чаена чаша бяло вино
5 кръгчета пушено сирене
1 лимон
1 връзка магданоз
черен пипер и сол на вкус
Вижте още: Печена скумрия в сол
Начин на приготвяне:
Скумрията се почиства и измива, посолява се и се оставя да престои около 1 час. Лукът, чесънът, единият домат, магданозът, нарязани на дребно, се задушават в растително масло, докато останат на мазнина. Посоляват се и се подправят с виното. Скумриите се напълват с приготвената плънка, подреждат се в намазана с мазнина тава, като върху всяка от тях се поставя по 1 кръгче от пушенето сирене, по една филийка от втория домат и лимона. Пекат се в умерена фурна.