Пилешко със сос от авокадо


Пилешко със сос от авокадо

Днешната рецепта е много подходяща за активно спортуващи, които искат да се хранят правилно. Пилешките гърди са едни от най-добрите белтъчини, които можете да си набавите след тренировка. А още по-добре е, когато са комбинирани с растителната мазнина на авокадото.

Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди пеперуда

черен пипер

сол

зехтин

продукти за соса:

1 бр. меко авокадо

връзка пресни листа босилек

3 с.л. крема сирене Филаделфия

1 голяма скилидка чесън

2 с.л. кисело мляко

1 с.л. лимонов сок

черен пипер

сол

2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

Отрежете пилешките пеперуди по средата, през хрущяла. Разделете всяка една гърда хоризонтално на две. Така ще получите 4 парчета пиле. Общо 8. Поръсете ги със сол и черен пипер. Загрейте тиган с капка, две зехтин и ги изпечете на тигана, за по 3-4 минути от страна, за да останат сочни. През това време обелете авокадото и го сложете в каната на блендера. Добавете връзка пресен босилек, киселото мляко, крема сиренето, чесъна, лимоновия сок, водата, солта и пипера и пасирайте до гладкост.

Поднесете пилешките филета, поляти със соса от авокадо и гарнирани с резени розов домат и авокадо.

Източник: vkusnoteka.blogspot.com

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама