Днешната рецепта е много подходяща за активно спортуващи, които искат да се хранят правилно. Пилешките гърди са едни от най-добрите белтъчини, които можете да си набавите след тренировка. А още по-добре е, когато са комбинирани с растителната мазнина на авокадото.
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди пеперуда
черен пипер
сол
зехтин
продукти за соса:
1 бр. меко авокадо
връзка пресни листа босилек
3 с.л. крема сирене Филаделфия
1 голяма скилидка чесън
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
сол
2 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Отрежете пилешките пеперуди по средата, през хрущяла. Разделете всяка една гърда хоризонтално на две. Така ще получите 4 парчета пиле. Общо 8. Поръсете ги със сол и черен пипер. Загрейте тиган с капка, две зехтин и ги изпечете на тигана, за по 3-4 минути от страна, за да останат сочни. През това време обелете авокадото и го сложете в каната на блендера. Добавете връзка пресен босилек, киселото мляко, крема сиренето, чесъна, лимоновия сок, водата, солта и пипера и пасирайте до гладкост.
Поднесете пилешките филета, поляти със соса от авокадо и гарнирани с резени розов домат и авокадо.
Източник: vkusnoteka.blogspot.com