Дори да не сте на пости, стига да обичате гъбите, то тази яхния ще стане любимото ви зимно ястие.
Необходими продукти за гъбена яхния:
1 връзка праз
1 кг зеле
200 г гъби
120 м вода
50 м бяло вино
100 г гъби шампиньони
Вижте още: 3 здравословни маринати за пилешко
Начин на приготвяне:
Нарежете праза и го запържете в олиото, а когато омекне, добавете настърганото зеле (тоест накълцано на ситно), което предварително сте измили. Налива се вода и се подправя по желание, след което се разбърква добре. Варим похлупени с капак, докато зелето омекне.
Нарязаните гъби се запържват в тиган, след което се добавят към зелето и се разбъркват. Залейте с бялото вино и след това прехвърлете тавата с яхнията в предварително загрятата фурна. Пече се на 180 градуса около 15 минути.