Вкусно предложение от приятелите ни vremezagotvene.bg.
Необходими продукти за 6 порции:
300 г пилешко филе
сол
черен пипер
кората на ½ лимон
1-2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
1-2 стръка розмарин
125 г спанак
100 г рикота
3 яйца
1 с.л. брашно
1 пакет бутер тесто
Начин на приготвяне:
Почистете спанака и попарете във вряща вода. Изплакнете със студена вода, за да запазите цвета му. Отцедете и го нарежете на много ситно. Смесете го с рикотата и разбъркайте добре.Получената смес овкусете със сол и черен пипер.
Загрейте фурната на 220 С.
Нарежете пилешките филета на кубчета. Сложете месото в купа, овкусете го със сол и черен пипер. Добавете прясно настърганата кора на половин лимон, скилидка ситно нарязан чесън, стрък изронен розмарин и 1-2 с.л. зехтин. Разбъркайте добре.Овкусеното пилешко запържете в тиган без допълнителна мазнина до зачервяване.
Разбийте остатъка от маринатата с трите яйца и брашното, за да приготвите заливката.
Намаслете малък огнеупорен съд или тавичка. Разстелете тестото в съда като хубаво притискате към стените, така че краищата да остават навън. Подредете парчетата пиле равномерно по дъното на съда. Залейте месото с приготвената заливка и отгоре покрийте равномерно със сместа от спанака и рикотата. Завийте краищата на тестото и покрийте с капак от тесто с размера на съда. Оформете пая, изрежете малък отдушник в средата и преди да го поставите във фурната, разтърсете леко съда, за да вкарате въздух и отдолу.
Печете 30 мин на 220 С.