Не сте опитвали по-вкусни домашни еклери


Не сте опитвали по-вкусни домашни еклери
Снимка: iStock

Представяме ви една рецепта за десерт, който е любим и на малки, и на големи.

Когато опитате тези еклери, няма да искате да си купувате от магазина повече!

Необходими продукти:

За тестото:

около 1 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. олио

щипка сол

1- 1/2 ч.ч. брашно

щипка бакпулвер

5 яйца

За крема:

1 л прясно мляко

3 яйца

1 ч.ч. захар

1 ванилия

6 с.л. брашно

Вижте още: Ето каква е тайната на вкусните печени ябълки

Начин на приготвяне:

Първо ще приготвим тестото.

Водата трябва да заври, заедно с олиото и щипка сол. Постепенно добавяме брашното с бакпулвера към нея, докато тестото започне да се отделя и сваляме от котлона.

Когато изстине, прибавяме и разбитите 5 яйца. С помощта на шприц се оформят еклерчета, не много големи. Печем в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.

Как да си приготвите вкусния крем:

Млякото и захарта се смесват в тенджера и се слагат на котлона. Малко преди да млякото да заври, добавяме яйцата с брашното, като бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от котлона и добавяме ванилията. Пълним еклерчетата с дългия накрайник на шприца.

Поръсваме с пудра захар.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама