Празнините дни са приказно време, а моментите, в които цялото семейство е заедно около трапезата са незаменими. Голямото готвене обаче е онази неприятна част от цялото преживяване за домакините, защото те са ангажирани цял ден с приготвянето на ястия покрай готварската печка.
Ето това е една от главните причини всяка жена да търси по-бързи, но и в същото време вкусни идеи за ястия, а днешното ни предложение за новогодишен десерт е именно такова. Десертът от грис се приготвя изключително бързо и лесно, за да имаме време да обърнем повече внимание не само на близките си хора, а и на себе си.
Вижте още: 10 съвета, които ще са ви от полза при печенето на десерти
Новогодишен десерт с грис
Необходими продукти:
- 1 ч.ч грис
- 1 ч.ч захар
- 1/2 ч.ч. брашно
- 1ч.ч кисело мляко
- 2 малки яйца
- 1малък пакет краве масло
- 1 ч.л. бакпулвер
- сладко от череши
Начин на приготвяне:
В голяма купа първо се смесват захарта, киселото мляко, гриса и се оставят настрана за около 20 минути да поеме грисът. След това към получената смес се добавят и останалите съставки, като маслото трябва да е разтопено. Сместа се изсипва в тава и най-отгоре се разлива сладкото без да се разбърква. Идеята е то да остане отгоре.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна на горен и долен реотан за 30-40 минути или до получаване на златист загар. Десертът се сервирайте с пудра захар и пресни плодове.