Основната съставка на това ястие е пестото, което не само му придава страхотен вкус, но и хубаво свързва сместа, с която ще напълните чушките. Вкусовете на печени чушки, пиле, песто, киноа и топено сирене ще се слеят идеално в този бърз и лесен обяд.
Необходими продукти за пълнени чушки с песто:
6 чушки (по две червени, жълти и зелени)
2 парчета пилешки гърди, сварени или печени и нарязани на парчета
180 г настъргана моцарела
185 г киноа, сварена
175 грама песто
Вижте още: Тази салата с риба тон и макарони е хит в мрежата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Измийте чушките и ги наредете на парчета в тава, докато започнат да се пекат.
Извадете от фурната и оставете настрана. Намалете температурата до 175 градуса по Целзий.
В купа смесете нарязаното пиле с 2/3 от сиренето, пестото и киноата. Разрежете чушките наполовина и ги почистете от семките. Напълнете всяка чушка със сместа и поръсете със сирене.
Печете за 10 минути и сервирайте веднага, с гарнитура по избор.