Свински пържоли с пюре от боб и ябълки е перфектна комбинация, а чесънът и салвията придават допълнителна нотка на цялото ястие.
Необходими продукти за свински пържоли с пюре от боб и ябълки:
300 грама брюкселско зеле, нарязано и разполовено
2 ябълки, обелени и нарязани на кубчета
зехтин
800 грама боб
2 скилидки чесън
1 консерва доматен сос
½ ч. л, ябълков оцет
4 дебело нарязани свински пържоли
3 стръка градински чай, с листа
Вижте още: Лесно и вкусно мезе: Печени моркови с бекон
Начин на приготвяне:
За свински пържоли с пюре от боб и ябълки предварително загрейте фурната на 170 градуса. Поставете ябълките и брюкселското зеле в тава и ги намажете с малко олио. Пече се 15 минути.
През това време направете пюрето. Изсипете боба в тенджера. Настържете чесъна в тиган и добавете доматения сос, след което оставете да къкри за няколко минути. Пасирайте с блендер до гладкост, след което овкусете и подправете със сол, черен пипер и оцет. Поддържайте топло на много слаб огън.
Овкусете свинското от двете страни със сол и черен пипер. Поставете голям тиган на умерен огън и гответе, докато мазнината от котлетите се разтопи и стане хрупкава (около 5 минути). Обърнете котлетите на плоските им страни и гответе по няколко минути от всяка страна (използвайте друг тиган, ако няма достатъчно място). Котлетите се прехвърлят в тавата и се пекат във фурната за още 5 минути (ако са тънки ще са им необходими минута-две по-малко). Оставете ги да починат на топло място за 5 минути преди сервиране.
В тигана ще има още разтопена мас – запържете листата салвия, докато станат хрупкави. Сервирайте котлетите (отрежете костта и сервирайте на филийки по желание) с пюре от боб, печена ябълка и брюкселско зеле. Завършете с хрупкави листа салвия. Насладете се на свински пържоли с пюре от боб и ябълки.