Кето запеканка със зеле за нула време


Кето запеканка със зеле за нула време
Снимка: iStock

В сезона на зелето няма как да минем без поне едно ястие на седмица, приготвено с него. Дали ще е главният герой в рецептите, или не, няма никакво значение – важното е да присъства в диетата ни, защото в него се съдържа повече витамин Ц, отколкото в цитрусови плодове като лимоните и портокалите. Едно от хубавите неща на зелето е, че то е нискокалорично, което го прави идеалната храна за всякакви диети и хранителни режими. То обаче съдържа повече въглехидрати и тук идва въпросът – как да го включим в дневното си меню, ако спазваме кето диета? А отговорът е повече от прост – много лесно?

Вижте още: Зеле с яйца на тиган: Бюджетна и бърза вечеря

Рецепта за кето зеле

Продукти:

  • ½ кг зеле
  • 1 връзка зелен лук
  • 100 г масло
  • 150 г кашкавал/гауда/чедър
  • 300 мл течна сметана
  • 100 г заквасена сметана
  • 150 г крема сирене
  • смлян черен пипер и сол на вкус

Зеле

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрее на 200 градуса. Започнете с рязането на зелето и зеления лук, а през това време разтопете маслото на не много силен огън. След като то се е загряло, изсипете зелето и лука при него за 10-тина минути, докато зелето омекне.

Добавете готварската, заквасената сметана, крема сиренето и подправките към вече омекналото зеле и разбъркайте. Оставете сместа да покъкри на средна температура, докато не се сгъсти и не придобие кремообразна консистенция. Накрая изсипете сместа в тава за печене и поръсете с настърган кашкавал. Печете във фурната, докато кашкавалът не придобие лек загар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама