Опитайте тази рецепта за поширани круши, залети с подправено с канела червено вино. Този нискомаслен десерт е идеален за новогодишните празници.
Необходими продукти за поширани круши:
1 шушулка ванилия
1 бутилка червено вино
225 г пудра захар
1 пръчка канела, разполовена
клонче прясна мащерка
6 круши, обелени, но запазени цели с непокътната дръжка
Вижте още: Без печене: Много вкусни чийзкейк барчета с шоколад
Начин на приготвяне:
Разполовете шушулката ванилия по дължина, изстържете черните семки и я сложете в голяма тенджера с виното, захарта, канелата и мащерката. Нарежете всяко парче шушулка на три дълги тънки ленти, добавете в тигана, след това поставете в крушите.
Поширайте крушите за 20-30 минути, като се уверите, че са покрити с виното. Времето за готвене ще зависи до голяма степен от зрелостта на вашите круши – те трябва да са крехки докрай, когато се надупчат с коктейлна клечка.
Извадете крушите от тенджерата, след което кипнете течността, за да я намалите наполовина, така че да стане сиропирана. Сервирайте всяка круша с охладения сироп, лентичка ванилия, парче канела и малко стръкче мащерка.