Истинско новогодишно изкушение: Поширани круши в червено вино


Истинско новогодишно изкушение: Поширани круши в червено вино
Снимка: Istock

Опитайте тази рецепта за поширани круши, залети с подправено с канела червено вино. Този нискомаслен десерт е идеален за новогодишните празници.

Необходими продукти за поширани круши:

1 шушулка ванилия

1 бутилка червено вино

225 г пудра захар

1 пръчка канела, разполовена

клонче прясна мащерка

6 круши, обелени, но запазени цели с непокътната дръжка

Вижте още: Без печене: Много вкусни чийзкейк барчета с шоколад

Начин на приготвяне:

Разполовете шушулката ванилия по дължина, изстържете черните семки и я сложете в голяма тенджера с виното, захарта, канелата и мащерката. Нарежете всяко парче шушулка на три дълги тънки ленти, добавете в тигана, след това поставете в крушите.

Поширайте крушите за 20-30 минути, като се уверите, че са покрити с виното. Времето за готвене ще зависи до голяма степен от зрелостта на вашите круши – те трябва да са крехки докрай, когато се надупчат с коктейлна клечка. 

Извадете крушите от тенджерата, след което кипнете течността, за да я намалите наполовина, така че да стане сиропирана. Сервирайте всяка круша с охладения сироп, лентичка ванилия, парче канела и малко стръкче мащерка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама