Хляб панда


Хляб панда

Страхотно предложение как да изненадате децата или гостите си. Със сигурност ще се влюбят в този вкусен и ефектен хляб панда

Необходими продукти:

3 чаени чаши бяло брашно

2 1/2 супени лъжици захар

1 чаена чаша прясно мляко

1 жълтък

3/4 супена лъжица сол

1  1/2 супени лъжици меко краве масло

1 супена лъжица зелен чай на прах, смесен с 2 чаени лъжици топла вода или зелена безцветна боя

3  1/2 супени лъжици какао, смесено с 1 и 1/2 супени лъжици топла вода

2  1/4 чаени лъжици суха мая

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото, не трябва да кипва, отстранете от котлона и прибавете вътре жълтъка, маята и захарта. Изчакайте да шупне. След това сипете вътре маслото, солта и брашното. Разбъркайте, може да използвате и миксер на ниска степен с приставката за тесто.

Ако тестото стане много лепкаво, прибавете още малко брашно.

Разделете тестото на три части, две равни и една около 1/3 от размера на другите две.

Поставете едно от по-големите парчета в купа и прибавете зеления чай/боята и размесете добре. Сложете тестото в леко намалесена купа, покрийте с кърпа или прозрачно фолио и оставете да удвои размера си.

Вземете най-малкото парче тесто и сипете какаото с вода, умесете хубаво и отново поставете в намаслена купа и изчакайте да втаса. Останалото тесто просто го поставете в намаслена купа и изчакайте в продължение на около час, докато и трите удвоят размера си.

След това просто следвайте стъпките, показани на картинките, за да получите желания ефект.

Поставете готовия хляб панда в намаслена тава, покрийте я и оставете да втаса за около час.

През това време загрейте фурната на 190 градуса. Печете в продължение на около 30-40 минути. Може да проверите дали е готов хлябът с клечка за зъби – ако не полепва – може спокойно да го извадите от фурната. Оставете да изстине добре и нарежете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама