Ако сте фенове на домашните солети, гризини, хрупанки и всякакви други разновидности на тестени снаксове, днешното предложение със сигурност ще ви допадне. Предлагаме ви една страшно лесна рецепта за хрупкави пълнозърнести домашни солети с маслини и микс семена, която се приготвя за не повече от половин час.
Необходими продукти:
100 гр пълнозърнесто брашно или друго по избор
2 яйца
100 гр кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
10-тина обезкостетни черни маслини
50 мл зехтин за готвене
щипка сол
подправки по избор
семена или ядки по избор за поръсване
Начин на приготвяне:
Поставете всички продукти без семената в блендер и блендирайте до получаване на гладка смес. Може да използвате пасатор или чопър ако не разполагате с блендер.
Поставете сместа в сладкарски пош и шприцовайте фитили с желаната дължина и дебелина върху хартия за печене.
Поръсете фитилите със семената и ядките, които сте избрали.
Печете около 10-12 минути или до желаната степен на хрупкавост на 180 градуса с включен вентилатор.
Охладете върху решетка, за да не се овлажнят солетите докато са още топли.
Източник: foodieboulevard.com