Спагети с тиквички, синьо сирене и мента


Спагети с тиквички, синьо сирене и мента
Снимка: supichka.com

Спагети със сос болонезе, спагети със сос карборана или спагети с домашно песто Дженовезе, това са вариантите, в които най-често срещаме спагетите, а и пастата изобщо. Днес ще ви предложим една интересна рецепта - спагети с тиквички, синьо сирене и мента. Приготвят се за около 15 минути и са идеални са летни вечери

Необходими продукти:

300 грама спагети

1 брой голяма тиквичка

100 грама синьо сирене

20 листа мента

1 супена лъжица олио

1/4 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Най-добре е да използвате висококачествена паста, а още по-добре е тя да е пълнозърнеста. Изсипвате спагетите във вряща подсолена вода и варите според указанията на пакета.

Докато спагетите се варят, измивате тиквичката, нарязвате на кубчета и изсипвате в сгорещен тиган, най-добре с незалепващо покритие, в който сте добавили олиото. Разбърквате от време на време, докато тиквичките придобият златист цвят. Добавяте почистените и счукани скилидки чесън, след като натрошавате и синьото сирене. За тази рецепта най-подходящо е да използвате сирене горгонзола, но може спокойно да използвате и друго подобно сирене. Разбърквате за 1-2 минути, докато сиренето се разтопи.

Готовите спагети измивате със студена вода и отцеждате. Добавяте към тях соса с тиквички, както и измитата и нарязана на ситно мента. Сервирате ястието горещо.

Източник: supichka.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама