Ето защо баба винаги пръскаше хортензиите си с лак за коса


Ето защо баба винаги пръскаше хортензиите си с лак за коса
Снимка: iStock

Хортензиите са едни от най-красивите летни цветя, които впечатляват със своите пищни цветове. Ако сте решили да си откъснете няколко стръка от градината или пък сте си купили от магазина, има един стар бабин трик, който може да удължи живота им във ваза.

Защо да използвате лак за коса?

Неприятен проблем, с който се сблъскват много хора, когато се опитват да запазят аранжировка от хортензия вкъщи или за събитие, е, че те могат да увехнат само за часове или дни, ако не внимавате. Въпреки че съвети като поставяне на прах от стипца във водата във вазата или потапяне на венчелистчетата във вода могат да помогнат за предотвратяване на неизбежното, има още един трик, който много баби, градинари и цветари използват, за да поддържат хортензиите да изглеждат жизнени много по-дълго от обичайното: лак за коса.

Вижте още: 4 груби грешки при отглеждането на хортензии

Как да използвате лак за коса

Стъпка 1: За да започнете, просто отрежете стъблата, пригответе вазата си и вземете лака за коса. Нанесете обилно покритие от лак за коса върху цветовете на хортензията, като напръскате на няколко сантиметра, за да не нарушите или разкъсате отделните листенца. Покрийте цялата кръгла хортензия, включително малко под венчелистчетата, където се свързват с основното стъбло.

Стъпка 2: Оставете хортензиите да изсъхнат напълно (можете да окачите цветовете с главата надолу, за да останат живи) и ги поставете във ваза по ваш избор.

Лакът за коса запечатва листенцата и ги запазва моментално, запазвайки оригиналната им форма и вид, докато стоят в аранжировка.

Вижте още: Как да промените цвета на хортензията (без боя)

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама