Ето кога кухненската гъба става ОТРОВНА


Ето кога кухненската гъба става ОТРОВНА
Снимка: iStock/Guliver

Всяка една домакиня има в своята кухня гъба за миене на съдове. Тя е задължително пособие, което помага да измиете добре мръсните чаши, чинии, тави. 

Сменяте ли достатъчно често обаче кухненската гъба?

Много жени споделят, че използват една и съща гъба в продължение на няколко седмици дори, а това всъщност е много вредно.

Доказано е дори, че в един момент тя може да стане отровна, вместо да ви е от полза, може да ви навреди.

Един от признаците, за който трябва да следите, е миризмата й.

Вие често мокрите кухненската гъба и тя е изключително податлива към неща като мухъл и плесен. Това, от своя страна, ще предизвика неприятна миризма.

Ето защо, когато забележите, че гъбата мирише лошо, не чакайте повече, а я сменете веднага!

Ако имате деца, смяната на кухненските гъби трябва да е още по-често.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама