Всяка една домакиня има в своята кухня гъба за миене на съдове. Тя е задължително пособие, което помага да измиете добре мръсните чаши, чинии, тави.
Сменяте ли достатъчно често обаче кухненската гъба?
Много жени споделят, че използват една и съща гъба в продължение на няколко седмици дори, а това всъщност е много вредно.
Доказано е дори, че в един момент тя може да стане отровна, вместо да ви е от полза, може да ви навреди.
Един от признаците, за който трябва да следите, е миризмата й.
Вие често мокрите кухненската гъба и тя е изключително податлива към неща като мухъл и плесен. Това, от своя страна, ще предизвика неприятна миризма.
Ето защо, когато забележите, че гъбата мирише лошо, не чакайте повече, а я сменете веднага!
Ако имате деца, смяната на кухненските гъби трябва да е още по-често.