7 хитринки за всички кулинарки


7 хитринки за всички кулинарки

Обичаме да готвим, но понякога ни се иска да спестим време и усилия в приготвянето на вкусни ястия за нас и близките ни.

Предлагаме ви да видите тези 7 трика, които ще са ви от полза в кухнята.

1. Ако нямате под ръка точилка, използвайте стъклена бутилка.

2. Разклатете за минута сурово яйце и след това го сварете. Ще получите златно яйце!

3. Ако искате да притоплите студена пица, за да има първоначалния вкус, направете го в тиган, а не в микровълнова.

4. За да оберете всичкия течен шоколад от буркана, напълнете го с горещо мляко, разклатете и си имате домашен горещ шоколад.

5. За да не покълват картофите, ги съхранявате заедно с ябълки. Плодовете съдържат вещество, което пречи на покълването.

6. За да не потъмнява авокадото, поръсете го с ябълков оцет или го съхранявайте заедно с лук.

7. Ако имате повече зелени подправки под ръка, не ги оставяйте да изсъхнат. Нарежете ги, сложете ги във формички за лед, сипете зехтин и ги поставете във фризера. Така ще са готови за бъдещите ви кулинарни произведения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама