6 златни правила за създаване на уютен, но стилен хол


6 златни правила за създаване на уютен, но стилен хол
Снимка: iStock

Холът ви е мястото, където се случва много. Така че ще искате да сте сигурни, че дизайнът на вашето пространство е достатъчно красив, за да служи като фон за събирания и празненства, но достатъчно релаксиращ, за да се отпуснете с любимите си хора след дълга и натоварена седмица. Може да изглежда като малко предизвикателство да постигнете и двете цели в едно пространство, но професионалистите в дизайна имат златните правила, които трябва да следвате, за да се случи това. Опитайте тези одобрени от професионалисти тактики за проектиране на хол, за да създадете идеалното място.

Направете хола си удобен за живеене

Холът ви не е непременно мястото, за където да избирате много деликатни антики и трудни за почистване мебели. Първо всичко трябва да е практично и използваемо, защото не правите музей. За вашия диван и други места за сядане изберете тъкани, които могат да издържат на известно износване - и пропуснете бялата тъкан, ако в това пространство ще живеят деца и домашни любимци.

Комбинирайте мебелите си

Тези комплекти мебели "всичко в едно" може да улеснят пазаруването, но могат да доведат до скучен хол. Идеята, че трябва да купувате места за сядане на комплекти вече не важи. Пространството ще бъде много по-интересно визуално, когато смесите местата за сядане и сдвоите различни стилове или цветове.

Подредете мебелите си далеч от стените

Може да изглежда нелогично, но е по-добре да подредите стаята си така, че поне част от мебелите да са отдалечени от стените. Никога не поставяйте мебели до стената – това винаги прави стаята да изглежда по-малка. Когато малко преместите дивана си от стената, създавате илюзията за дълбочина, защото можете да видите, че зад вас има още нещо. Не заемате много повече място, като го отдалечите от стената, но разликата всъщност е шокираща.

Използвайте килим, за да рамкирате зоната си за разговори

Килимът прави нещо повече от просто добавяне на ефект към вашия хол – той също може да помогне да очертаете зоната за разговори и да я накарате да се чувства по-уютна. Подредете местата си за сядане изцяло (или поне предните крака) върху килимa.

Създайте фокусна точка

Ако имате достатъчно късмет да имате камина, това е естествен избор за фокусна точка в хола. Ако пък нямате, създайте фокусна точка, като подредите стаята така, че очите на всички да се насочат към красиво произведение на изкуството. Телевизорът също може да свърши работа.

Имайте под ръка гъвкави места за сядане

Когато подреждате хола си, помислете колко хора планирате да се събират там редовно. Уверете се, че имате места за сядане поне за вашето семейство и няколко гости. За моментите, когато сте домакин на по-голямо събиране, препоръчваме да поставите няколко допълнителни места, които са лесни за достъп, в дизайна на хола ви. Ако имате конзолна маса, поставете табуретки отдолу. Те са лесни за преместване и използване като част от тази зона за разговор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама