5 начина да използвате карамфил, за да държите мухите надалеч


5 начина да използвате карамфил, за да държите мухите надалеч
Снимка: iStock

Карамфилът се слави не само заради ролята си в кулинарията, но и заради способността си да отблъсква насекоми, особено мухи. Отличителният аромат на карамфила служи като естествен възпиращ фактор за тези крилати неприятни същества.

В тази статия разкриваме силата на карамфила като естествен репелент срещу мухи и пет метода за използване на силата му в и около дома ви. 

1. Висящи торбички с карамфил

Напълнете торбичките от порест плат с карамфил и ги окачете на места, предразположени към мухи. Интензивният аромат действа като естествен знак "Влизането забранено" за мухите.

2. Цитрус с карамфил

Вземете лимон/портокал и забийте в него пъпки карамфил, ще заприлича на таралеж. Поставете го на място, от което искате да изгоните мухите.

Вижте още: Как да използвате карамфил за премахване на лошата миризма от банята

3. Спрей с карамфил

Комбинирайте вода, малко екологичен препарат за съдове и няколко капки етерично масло от карамфил, за да създадете свой собствен спрей против мухи. Пръскайте из жилищните помещения и гледайте как мухите бягат.

Вижте още: Защо да поръсите сол и карамфил пред вратата си

4. Свещи с карамфил

Сложете капки етерично масло от карамфил върху свещ. Докато се разтапя, освобождава аромата, неусетно отблъсквайки крилатите натрапници.

5. Памук, потопен в карамфил

Няколко капки карамфилово масло върху памучни топки, поставени стратегически, могат да направят значителна разлика. Завладяващият аромат гарантира, че мухите ще спазват дистанция.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама