Спрете да се тревожите! Вие сте точно там, където трябва да бъдете


Спрете да се тревожите! Вие сте точно там, където трябва да бъдете
Снимка: iStock

Спрете да се тревожите. Спрете да разпитвате. Спрете да мислите прекалено много. Време е да престанете да се оглеждате назад и да се опитвате да измерите къде сте били или колко далеч сте успели да отидете. Престанете да си казвате, че все още не сте там, където искате или не сте достатъчно добри.

Защото точно там, където се намирате в този момент - дори при цялото това несъвършенство и бъркотия и стъпки, които все още трябва да предприемете - е точно мястото, където трябва да сте.

Хиляди моменти ви доведоха до това. Стотици решения и действия. Милиони мънички мисли и грешки и благословия са ви показали пътя. И това е добре.

По някаква причина продължаваме да си казваме, че не сме достатъчно добри, че имаме още много път да извървим, че никога няма да достигнем това предполагаемо „ниво“ или „стандарт“, на което държим. Но забравяме, че всяка стъпка, която правим, е част от пътуването. Забравяме, че ще има груби петна по пътя към успеха, че ще има спадове на всеки наш възход и че понякога няма да се движим изобщо, а вместо това ще стоим неподвижно. И всички тези места са добри.

Защото там, където сме във всеки момент, е мястото, където би трябвало да бъдем.

Предполагаме, че сме уморени. Предполагаме, че ще бъдем победени. Предполагаме, че сме останали неподвижни. Предполагаме, че сме в застой. Защото тези места са временни и в крайна сметка ще се променят.

Точно както ще имаме моменти с голям успех, моменти на абсолютно съвършенство, моменти, в които не можем да спрем да се усмихваме, защото усещаме, че всичко вече е на мястото си.

Вижте, всичко е част от пътуването. Всяка победа и загуба, всеки верен или грешен път, момент на мир или пълно объркване. Просто трябва да си припомним, че се справяме отлично - точно там, където сме. Трябва да си кажем, че сме силни и способни, че можем да продължим напред, че сме силни и знаем нашата стойност.

9 ВДЪХНОВЯВАЩИ ЖИТЕЙСКИ УРОКА

Трябва да спрем да си казваме, че се проваляме. Трябва да спрем да си казваме, че няма да го направим, защото още не сме го направили. Трябва да спрем да си казваме, че губим. Защото няма какво да губим.

Ние само печелим - знания, мъдрост, опит, уроци. Всичко, през което преминаваме, ни учи как да оцелеем. Всяко препятствие ни помага да научим кои сме. Всеки болезнен миг ни разбива, но ни изгражда. И малко по малко, ние ставаме по-силни.

Затова спрете! Спрете да се притеснявате. Спрете да се чувствате победени и разбити. Вие не сте нищо от тези неща. Вие сте човек, който расте, променя се, учи се, става и успява. А къде се намирате в момента? Точно там, където трябва да сте. Доверете се на момента и по-важното е да се доверите на себе си. Вие сте невероятни и силни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама